Predbožićno druženje

Gradonačelnik Starčević: “U svim teškim trenucima zajedništvo nam je najpotrebnije“

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Raduje me što smo se ovdje opet okupili, da jedni drugima zaželimo sretan Božić i uspješnu Novu godinu. Ova godina je pri kraju i mogu samo reći: Ne ponovila se!GOSPIĆ – U Kulturno-informativnom centru Gospić danas je održano tradicionalno predbožićno druženje na kojem su nazočili predstavnici brojnih udruga, javnih i gradskih poduzeća i ustanova, Gospićko-senjske biskupije, policije i sportskih klubova. Nazočne je najprije pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana-Marija Zdunić i zahvalila se na suradnji članovima ovoga tijela, kao i svim čelnicima s kojima je u svojem radu dolazila u kontakt.


Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević je u svojem obraćanju istaknuo samo neke uspjehe, ali i naveo brojne projekte koji će se realizirati u narednoj godini.


-Raduje me što smo se ovdje opet okupili, da jedni drugima zaželimo sretan Božić i uspješnu Novu godinu. Ova godina je pri kraju i mogu samo reći: Ne ponovila se!
Svim gradskim vijećnicima još jednom zahvaljujem što su podržali Proračun za narednu godinu u iznosu od rekordnih 160 milijuna kuna. Na taj način to će biti četvta godina da Proračun Gospića raste, a to mogu jedino definirati kao znak predanog rada i na čelu sa svojom zamjenicom Kristinom Pršom koja je pri tome podnijela najveći teret.Godina koja je pred nama bit će zasigurno teška gdje ćemo svi morati dati svoj doprinos i maksimum tese oduprijeti izazovima koji slijede. Na početku ove korona-krize dali smo sve kako bismo očuvali radna mjesta poduzetnicima Grada Gospića, različitim potporama u gospodarstvu, a tako ćemo znati promtno reagirati i u godini koja je pred nama.


U 2022. godini godini realizirat ćemo brojne projekte i navest ću samo neke: izgradnju novog dijela Dječjeg vrtića, izgradnju infrastrukture na realizaciji širokopojasnog Interneta i početku aglomeracije na ovom širom području Gospića. Pri tome ćemo zadržati postojeći standard naših građana. Zato sve vas pozivam na rad, odgovornost i posebno na zajedništvo. Samo ćemo na taj način prevladati teškoće koje je pred nas postavila epidemija i otvoriti put za nastavak dobrih rezultata, zaključio je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i pozvao Gospodina da blagoslovi sve nazočne, njihove obitelji i građane Gospića da uspiju prebroditi sve životne izazove.


Prije domjenka molitvu je predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić.