DVIJE TITULE

Grad Gospić ugostio prvake države u rukometu: Veliki uspjeh dječaka i djevojčica

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Gradonačelnik Karlo Starčević bio je ponosan na uspjehe gospićke mladosti.GOSPIĆ – Povodom osvajanja dviju titula prvaka, odnosno prvakinja Hrvatske uzrasta osnovne škole za djevojčice 5. i 6. razreda u rukometu danas su gradonačelnik Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša u Velikoj vijećnici primili članove i članice Rukometnog kluba Gospić.


Dječaci ovoga kluba su koncem ožujka bili prvi u svojoj kategoriji na Državnom natjecanju u Vinkovcima, dok su se djevojčice protekloga vikenda također uresile zlatnim kolajnama. Gradonačelnik Karlo Starčević bio je ponosan na uspjehe gospićke mladosti.

-Za ovakve rezultate treba puno odricanja, puno rada i izuzetno sam ponosan što u Gospiću stasavaju ovakve generacije. Generacije zaljubljenika u sport koje su na Državnom prvenstvu dokazale kako nema većih ili manjih sredina, ima samo boljih i najboljih. Mi koji smo se bavili sportom znamo koliko truda treba da bi se načinio ovako značajan iskorak. Pri tome vas molim da ne zaboravite-školu. Znanje stečeno u školi odvest će vas u svijet da budete još razboritiji i uspješniji. Ne samo u sportu već u svakom životnom segmentu. Na ovome rade vaši učiteli, roditelji i treneri. Zato sam na sve vas izuzetno ponosan i želim vam svaku sreću, rekao je gradonačelnik Karlo Starčević. Na ove riječi nadovezala se zamjenica Kristina Prša.-Za naš grad su čuli svi, a posebne zasluge imate vi mladi sportaši. Biti najbolji u državi dovoljan su podstrek da se čuje za vašu školu i RK Gospić. Još malo i gotova je škola. U tom vremenu odmora nastavite se baviti sportom, pomalo učite i dobro se zabavite. Mladi ste, nadam se da treneri nisu previše strogi i iskreno vam upućem čestitke i najbolje želje-ustvrdila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.


U ime kluba na prijemu i dobrim željama zahvalili su se predsjednik RK „Gospić“ dr. Tomislav Rukavina i trener Vanja Antić. Na rastanku su mlade rukometašice darivale domaćine zlatnim medaljama osvojenim na zadnjem Državnom prvenstvu za učenike osnovnih škola održanom u Vinkovcima.