REKORDNA GODINA

Gosti iz Mađarske već u rujnu premašili milijun ostvarenih noćenja na Kvarneru

Alenka Juričić Bukarica

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran KaruzaMađarski turisti ove godine na Kvarneru bilježe rekordnu godinu. Naime, prema podacima turističke zajednice (TZ) Kvarnera ove godine gosti iz Mađarske su već u rujnu premašili milijun ostvarenih noćenja, što je 21 posto više od prošle godine i 20 posto više od 2019. godine. Štoviše, premašen je cjelogodišnji promet iz 2022. za 160.000 noćenja, a za 90.000 iz 2019. godine.


– Ovo su fenomenalne vijesti koje potvrđuju kako je Kvarner bio i ostao najtraženija hrvatska destinacija kamo putuje gotovo najveći broj gostiju iz Mađarske. Posljednjih godina mađarsko tržište izraslo je u jedno od 5 najznačajnijih emitivnih tržišta za Kvarner, istakla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera. Pojasnila je kako su gosti iz Mađarske većinom individualci, a Kvarner im je poznata i lako dostupna destinacija. Ulazak Hrvatske u schengenski prostor je u Mađarskoj jako dobro prihvaćen i to je ove godine definitivno bio još jedan plus koji je utjecao na ovako dobre rezultate.


– Do kraja godine imamo još tri mjeseca te vjerujemo da ćemo zahvaljujući našim aktivnostima, ali i aktivnostima naših partnera trenutni rezultat i poboljšati. Ono što je sigurno da je ovo godina mađarskih gostiju na Kvarneru, na čemu im veliko hvala. Mi nastavljamo, kao i do sada, graditi svoj pozitivni imidž kako na drugim tržištima, tako i u Mađarskoj, zaključila je Peršić Živadinov.