SDP-ova kandidatkinja za načelnicu

HELGA GRGURIĆ Želimo Skradu vratiti stari sjaj

Danijela Pleše

Prioritet je benzinska postaja – Helga Grgurić

Prioritet je benzinska postaja – Helga Grgurić

Imamo itekakvih potencijala, ali oni nisu dovoljno iskorišteni ni valorizirani. Nama je moto i želja da vratimo stari sjaj Skradu, poručila je GrgurićSKRAD – Kandidaturu za načelnicu Općine Skrad istaknula je i SDP-ova Helga Grgurić. Budući da je odrasla u Skradu, Grgurić je dobro poznata svojim sumještanima, baš kao što su njoj dobro poznati problemi Skrađana. Gledajući unatrag, Helga Grgurić zaključuje da su Skrad zahvatile negativne promjene što i jest razlog njezine kandidature za načelnicu Općine. Naime, želja joj je u rodnom kraju, zajedno sa svojim timom, započeti pozitivne promjene.Helga Grgurić majka je dvoje djece koja je Skrad odabrala za obiteljski život, posljednjih pet godina radi kao poslovođa u jednoj trgovini. Prije toga, ova je ekonomistica radila u turizmu, usavršavala svoje znanje te cijelo vrijeme bila posvećena prvo majčinstvu pa karijeri i sada kada su joj djeca odraslija, odlučila je aktivirati se kako bi nešto učinila za svoje mjesto, a osim obitelji, veliku podršku joj daju i prijatelji.
Grgurić je i članica DND-a Skrad, Skijaškog kluba Polet, predsjednica Vijeća roditelja te članica SDP-a, a ta joj je svestranost omogućila da se upozna s problemima mještana Skrada koji joj nerijetko povjeravaju što ih muči.


– Odlučila sam da je sad pravo vrijeme za kandidaturu jer sam razočarana stanjem i slikom našega mjesta koje je nekada bila poznata destinacija, a sada smo među zadnjima po svemu. Imamo itekakvih potencijala, ali oni nisu dovoljno iskorišteni ni valorizirani. Nama je moto i želja da vratimo stari sjaj Skradu. Nedavno smo detaljnije i predstavili naš program mještanima koji su nam pokazali veliku podršku, poručila je Helga Grgurić istaknuvši da je prvi zadani cilj u SDP-ovom programu otvaranje benzinske postaje u Skradu, a onda uređenje donjeg i gornjeg parkirališta. Osim toga, spremni su pokušati dogovoriti s vlasnikom Tranzit restorana da taj objekt ponovo bude u funkciji, a na listi njihovih zadataka je i uređenje starog hotela, uspostavljanje komunalnog reda i komunalne infrastrukture, a onda slijede rasprave o većem gospodarskom rastu i razvoju općine.