»Posadi drvo, ne budi panj!«

Vrtićarci u Fužinama i Lokvama sadili aroniju, lavandu i jabuke

Marinko KrmpotićFUŽINE – Polaznici dječjih vrtića u Lokvama i Fužinama jučer su, uz svoje super tete, sudjelovali u velikoj nacionalnoj akciji »Posadi drvo, ne budi panj!«. U tu su ih akciju uključili predstavnici županijske razvojne agencije Prigoda koji su i nabavili sadnice aronije, lavande i jabuke, a koje će uskoro mirisati malim Fužinarcima i Lokvarcima koji će, naravno, itekako na njih paziti – čuvati ih od mraza i snijega, zalijevati kad bude trebalo i paziti kako rastu.


Nataša Kozlica koja vodi Ured Prigode u Delnicama, rekla nam je da je riječ o akciji koja se na razini Hrvatske provodi od 1. do 7. ožujka.


– Jako je bitno djeci od najmlađe dobi ukazati da je potrebno i izrazito važno brinuti o okolišu i prirodi te steći naviku sađenja biljaka i vođenja brige o njima. Pri samoj sadnji objasnili smo im kako se sadi, što sve biljka treba, kako i kada o njoj treba voditi brigu, a svi oni će uz svoje tete o tome sigurno brinuti baš kako treba te time dati svoj doprinos očuvanju prirode, rekla je Nataša Kozlica, a Vedran Kružić, direktor Prigode, istaknuo je da svojim sudjelovanjem ta razvojna agencija želi pokazati da je svaki projekt realiziran na goranskom području važan i treba ga pratiti.
– Vjerujem da će nam ova godina donijeti još puno ovakvih i sličnih projekata kojima brinemo o prirodi i podižemo kod najmlađih svijest o potrebi suživota s prirodom, rekao je Kružić.