Radna akcija

Volonteri očistili dio šetnice oko Lokvarskog jezera

Danijela PlešeLOKVE – Još uvijek idealno ljetno vrijeme još poznatije pod nazivom bablje ljeto, u Lokvama su iskoristili vrijedni volonteri projekta Solidarnost u Kući čuvara brane na čelu s voditeljicom projekta Anitom Ladišić. Subotnje popodne proveli su u radnoj akciji čišćenja šetnice oko Lokvarskog jezera, a odazvala se nekolicina mještana koji nisu imali ništa protiv takve vrste »zabave«.


– Znamo da nisu baš idealna vremena radi trenutnog »novog normalnog«, no odlučili smo ipak organizirati ovu radnu akciju jer je na otvorenome te ujedno iskoristiti dobro vrijeme i volju svih koji su se odazvali kako bismo mali dio šetnice oko Lokvarskog jezera očistili. Pokosili smo stranu šetnice od brane do novog motela, a od starog motela do restorana Eva pobrali smo smeće kojeg se podosta prikupilo. Nakon čišćenja na prostoru ispred Kuće čuvara brane pripremili smo piknik za sve sudionike.


Zahvaljujemo na velikoj podršci Općini Lokve te načelniku Općine Toniju Štimcu, koji nam je ustupio trimere, gorivo te sve potrebno za čišćenje. Ponosan sam i na nekolicinu mještana koji su prepoznali bitnost ove akcije te se nadam da ćemo se kroz naredne mjesece i raznovrsne aktivnosti koje ćemo provoditi također okupiti uz poštivanje epidemioloških mjera – pojasnio nam je jedan od volontera Karlo Mihelčić.
Jedna od važnijih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Solidarnost u Kući čuvara brane sigurno je ona koja slijedi – Radionica štednje namijenjena djeci osnovne škole koja će kroz igru kao što je Monopoly naučiti kako ulagati novac, štedjeti ga te investirati. Doduše, u današnje vrijeme ne bi škodilo da radionicu pohode i odrasli jer se zna oduvijek da novca nikad nije dovoljno!