Dvoje Delničana na online natjecanju

Balkan Throwdown: Umjesto u Zagrebu, natjecalo se u brojnim teretanama u čak 7 zemalja

Danijela Pleše

Odmjerili snagu s natjecateljima s Balkana – Marina Marković i Darko Pirc / Snimila Danijela PLEŠE

Odmjerili snagu s natjecateljima s Balkana – Marina Marković i Darko Pirc / Snimila Danijela PLEŠE

Na jednom takvom natjecanju nedavno je sudjelovalo i dvoje Delničana – Darko Pirc i Marina Marković, odnosno osnivač i trener u Udruzi Cross Sport Delnice i članica te Udruge – a riječ je o Balkan Throwdown natjecanju koje traži najspremnijeg ili najspremniju natjecateljicuDELNICE  Prilagođavanje novom normalnom traži se i od organizatora različitih natjecanja koja se sve češće premještaju u sigurniji, online prostor. Na jednom takvom natjecanju nedavno je sudjelovalo i dvoje Delničana – Darko Pirc i Marina Marković, odnosno osnivač i trener u Udruzi Cross Sport Delnice i članica te Udruge – a riječ je o Balkan Throwdown natjecanju koje traži najspremnijeg ili najspremniju natjecateljicu.


Dvodnevno natjecanje


– Natjecanje je održano tijekom subote i nedjelje, a svaki je dan podrazumijevao tri treninga s različitim izazovima – od dizanja utega, gimnastičkih elemenata, izdržljivosti… Zapravo zadacima su u potpunosti bile pokrivene sve sportske performanse, govori Darko Pirc koji se s Marinom Marković za ovo natjecanje pripremao već dulje vrijeme budući da je trebalo proći kvalifikacije za finalno natjecanje u Zagrebu koje je zbog pandemije koronavirusa na kraju odgođeno, a onda i prebačeno u online format. Kako je jasno iz samog imena, natjecanje je namijenjeno svima zainteresiranima iz balkanskih zemalja, a ovog puta su se među prijavljenim zemljama našle Bosna i Hercegovina, Srbija, Grčka, Bugarska, Rumunjska, Turska i Hrvatska. Sudjelovalo je ukupno 50-ak natjecatelja u dvije kategorije – elite i scaled. Pirc i Marković nastupili u scaled kategoriji, a razlika između dviju kategorija ogledala se, primjerice, u težini utega.


»Kratki« s opremom


– Sve smo treninge morali snimati i nakon objavljenog treninga poslati organizatorima koji pomno pregledavaju snimke, boduju i na kraju naprave poredak natjecatelja. Svaki od dva dana natjecanja zadavali bi nam trening po trening – prvi u 9 sati, drugi u 12 i treći u 15 sati, a pravila i način bodovanja pojasnili bi nam na kratkom brifingu. Budući da smo se na natjecanje prijavili u zadnji čas, jako smo zadovoljni, baš kao i time da smo izazov uspješno savladali. Naime, Udruga Cross Sport Delnice nije opremljena prema visokim standardima pa nismo imali svu potrebnu opremu, ali smo se uspjeli snaći. Nešto smo posudili, a nešto smo »sklepali« u zadnjim trenucima prije natjecanja, u čemu su nam pomogli naši članovi i na tome im doista zahvaljujemo. Zahvaljujem naravno i sponzorima – Pilani Gec GP d.o.o. te Spin dodacima prehrani, kaže Darko Pirc, dodajući da Udruga Cross Sport Delnice trenutačno funkcionira »na škrge« zbog smanjenog kapaciteta uvjetovanog epidemiološkim mjerama. Ipak, optimizam ga ne napušta te se nada će situacija sljedeće godine biti »po starom«, a do tada i oni su se prilagodili »novom normalnom« i online treninzima.