Fužinska atrakcija

Špilja Vrelo od ovog vikenda otvara vrata za posjetitelje

Marinko KrmpotićFUŽINE – Drugi vikend siječnja vrijeme je i za otvaranje špilje Vrelo, podzemne ljepotice Općine Fužine. Po konfiguraciji terena špilja Vrelo jedinstvena je u Europi.


Duga je oko 300 metara, a dio dostupan posjetiteljima 160 metara je dužine te u svom prostoru krije najljepše tajne podzemlja. Bogata je ukrasima, a izvor i jezero čine je posebno atraktivnom. Temperatura unutar špilje tijekom zime čak je toplija od vanjske.


Doživjeti zimski ugođaj špilje Vrelo moguće je tijekom vikenda od 11 do 15 sati, a ulaz uz pratnju vodiča je svakih pola sata. Kako bi se poštovale epidemiološke mjere, dozvoljen je ulaz do 10 osoba po jednoj turi. Cijena ulaznica je 30 kuna za odrasle osobe, 25 kuna za djecu, a obiteljska ulaznica za dvije odrasle osobe i troje djece iznosi 60 kuna.
Odlučeno je da će 50 posto ostvarenog prihoda od prodaje ulaznica tijekom ovog vikenda, 9. i 10 siječnja, biti donirano u dobrotvorne svrhe za stradale na područjima Petrinje, Gline, Siska i okolice, poručuju iz Fužina.