Poznata manifestacija

Ravnogorci uživali u Danu borovnica, prikupili 200 “plišanaca” za djecu u KB Dubrava

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Sretni smo što ćemo na ovaj način pomoći bolesnoj djeci i učiniti ih sretnima, rekla je Rahela Vitasović PodobnikDa je svaki dan kao jučerašnji Dan borovnica, rijetko bi kome bilo dosadno. Naime, moglo se jučer uživati u malom nogometu (Turnir Ravnogorske ulice), ponudi Zelene tržnice, odličnim štrudlama od borovnica restorana »Bijela ruža«, dječjoj radionici, biciklijadi »Ravnogorskim zelenim stazama«, planinarskom pohodu, koncertu puhačkih orkestara, nastupima sastava »Insula« i »Koktelsi«, kao i humanitarnoj akciji prikupljanja plišanih igračaka u projektu »Igračkom do dječjeg osmjeha KBC Rebro«.


Aktivistice Društva Naša djeca prikupile su oko dvije stotine »plišanaca« koji će, rekla nam je Rahela Vitasović Podobnik, narednog tjedna biti otpremljeni prema KB-u Dubrava i darovani djeci u toj bolnici.


– Sretni smo što ćemo na ovaj način pomoći bolesnoj djeci i učiniti ih sretnima, rekla je Vitasović Podobnik.
Danu borovnica, a 23. po redu nazočila je i osnivačica te priredbe Blažica Sveticki koja je izrazila zadovoljstvo i brojem posjetitelja te, posebno, bojem izlagača.


– Iz godine u godinu sve nas je više, sve smo raznovrsniji i kvalitetniji ponudom i sadržajima pa je očigledno da je ova naša pred skoro četvrt stoljeća zamišljena priredba zaživjela i postala poznata, rekla je Sveticki.