ISKAZALI SE

Patricija Urbanc i Sven Kuprešak delnički najsportaši. Evo tko su ostali laureati

Marinko Krmpotić

Najbolji junior je kuglač Karlo Petranović, a najbolja juniorka skijašica Ema Sobol, dok su najkadeti Matija Štimac i Chiara Gašparac, svi iz Ski kluba Goranin. Naboljim ekipama proglašene su pak sve kategorije kuglača i kuglačica »Goranina«DELNICE – Sanjkašica Patricija Urbanc (SK Prepnek) i skijaš trkač Sven Kuprešak (Ski klub Goranin) najuspješniji su sportaši Grada Delnica za 2021. godinu, nabolja muška ekipa je Kuglački klub »Goranin«, a u kategoriji sportašica najbolja ekipa je Ženski kuglački klub »Goranin«. Priznanja za njihov uspješan rad u prošloj godini uručena su im na jučerašnjoj svečanosti dodjele nagrada najboljim delničkim sportašima, a uz spomenute, proglašeni su najuspješniji i u nizu drugih kategorija.


Sve kategorije


Tako je najbolja juniorska ekipa ona Kuglačkog kluba Goranin, najbolji junior je kuglač Karlo Petranović, a najbolja juniorka Ema Sobol (Ski klub Goranin). Najbolja kadetska ekipa su kuglači Goranina, najbolji kadet je Matija Štimac (Ski klub Goranin), a najbolja kadetkinja Chiara Gašparac (Ski klub Goranin). Priznanja kao perspektivni sportaši dobili su Rene Cvijanović (HNK Goranin), Eva Frida Starčević (ŽKK Goranin) i Dominik Tomac (KK Goranin), a posebna priznanja dobili su delnički sportaši koji nastupaju za klubove koji nisu iz Delnica – Matteo Komadina, član Boksačkog kluba Rijeka, te Petra Tomac (SRD Viševica, Fužine).


Posebno priznanje za ostvarena sportska dostignuća zaslužio je Darko Pirc (Cross Sport Delnice), nagrada za pravnu ili fizičku osobu koja je tijekom 2021. godine pomagala delnički sport dodijeljena je Zakladi Janet Majnarich, najuspješnija veteranka je Dunja Mačkić Vančina (SRD Viševica), a veteran njen klupski kolega Davorin Tomac. Najuspješnijim sportskim djelatnikom za 2021. godinu proglašen je Ivica Urbanc (Ski klub Prepnek), najbolji trener je Dragan Naglić (Ski klub Goranin), a nagradu za životno djelo dobio je nekadašnji vrsni nogometaš i trener »Goranina« Zvonko Pleše Strinić koji je u ime nagrađenih zahvalio na dobivenim priznanjima.


Oronula infrastruktura
Uvod u prigodnu svečanost bile su riječi nekolicine uzvanika. U ime organizatora, Sportske zajednice Grada Delnica, nazočne je pozdravio njen predsjednik Dragan Naglić istaknuvši kako u Delnicama trenutačno djeluje 18 sportskih udruga, od kojih mnoge ostvaruju pažnje vrijedne rezultate: »Vremena za financiranje sporta su jako teška i zahvalni smo svima koji pomažu – posebno Gradu Delnicama koji daje najviše – ali svi znamo da to nije dovoljno. Također, dio sportske infrastrukture je u lošem stanju i zaista prijeti opasnost da savezi pojednih sportova ne dozvole nekim našim klubovima nastupe, a to bi bilo jako loše jer bi moglo dovesti do gašenja nekih sportova«, realno je sportski trenutak Delnica oslikao Naglić, istaknuvši kako je besmisleno govoriti o Delnicama kao centru bazičnih priprema za hrvatske sportaše jer za to trebaju puno bolji uvjeti od sadašnjih.


Delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić složila se s nužnošću obnove uglavnom zastarjele sportske infrastrukture i najavila kandidiranje Grada Delnica za EU projekte koji budu vezani uz takve mogućnosti te zahvalila svima koji doprinose ostanku i razvoju sporta u Delnicama. Darko Štimac je, govoreći u ime Sportskog saveza PGŽ-a, naglasio kako se svako ulaganje u sport vraća kroz zdravlje onih koji se bave sportom pa je dobro da je takvih što više, a Davorin Klobučar, predsjednik Odbora za sport Grada Delnica, istaknuo je promidžbenu ulogu sportaša i klubova kojim svojim uspjesima šire značaj i prepoznatljivost sredine iz koje dolaze. Svečanost su odličnim nastupom ukrasile djevojčice i djevojke iz Društva sportske rekreacije Marigold koje su zbog svojih plesnih nastupa za koje ih je pripremila Nevena Vrbanc Malnar zaslužile aplauze.