Zadnja sjednica

Općinsko vijeće Ravne Gore o koroni, radovima, ali i TV emisiji “Đir”

Danijela PlešeRAVNA GORA – Na zadnjoj sjednici ravnogorskog Općinskog vijeća prije lokalnih izbora, aktualni sat započela je vijećnica Barbara Vančina pitanjem o raspisivanju Natječaja za zapošljavanje osobe u Turističko-informativnom centru (TIC) Ravne Gore. Načelnik Mišel Šćuka rekao je da još uvijek nastoje pronaći idealno rješenje – bilo kroz komunalni sustav ili na neki drugi način. Vančinu je još zanimalo i kada će započeti sanacija pločnika u glavnoj ravnogorskoj ulici, budući da su na nekoliko mjesta vidljiva oštećenja, a odgovoreno joj je da su u tijeku pregovori s delničkim Komunalcem koji bi radove trebao izvesti sad tijekom proljeća.


Kratak osvrt o nedavno prikazanoj emisiji »Đir« koju emitira Kanal Ri iznio je vijećnik Zlatko Burić kojeg je zanimalo iznos troška snimanja te zašto je načelnik spomenuo rad samo dviju udruga na području Općine Ravna Gora, kad ih ima puno više. Šćuka se javno ispričao zbog toga što se krivo izrazio u vezi s udrugama te pojasnio način financiranja samog emitiranja emisije u kojoj se Općina Ravna Gora reklamira također i u turističke svrhe.


Bilo je riječi o nepropisnom odlaganju smeća na pojedinim područjima u općini, za što je zaključeno da je ta pojava prije svega odraz osobne (ne)kulture, no ravnogorski načelnik je poručio da se radi na pregovorima u vezi s postavljanjem kamera na mjesta gdje se smeće češće odlaže kako bi mogli sankcionirati takvo ponašanje. Dakako, jedna od tema bila je i pandemija COVID-19 na čije se stanje u Ravnoj Gori osvrnuo vijećnik Franjo Ružić.
Načelnik Mišel Šćuka zahvalio je nazočnima na suradnji u proteklom mandatu, pohvalivši rad svih vijećnika za bolje sutra Ravne Gore.
Nakon iscrpnog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Ravna Gora za 2020. godinu koji je komentirala Lidija Jovanović, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ravna Gora, kratak komentar je dao i vijećnik Anđelko Florijan, pojasnivši da su postoci izvršenoga prilično loši.