Poklonile gradu

Na Dan očeva, sestre Tuhtan održale klasičan koncert u Radničkom domu u Delnicama

Danijela Mihelčić

Foto Danijela Mihelčić

Foto Danijela Mihelčić

Na programu su se izvodila djela Beethovena, Handela, Scriabina, Griega, Brahmsa, Lea Delibesa i drugih slavnih kompozitoraTri dana prije službenog početka proljeća, sestre Tuhtan- Marie i Pauline odlučile su svome gradu Delnice pokloniti klasični koncert ” U susret proljeću”.


S obzirom da dolaze iz glazbene obitelji, bilo je i za očekivati da podrške u publici u Radničkom domu u Delnicama neće nedostajati.


U organizaciji samoga koncerta pomogla im je Udruga Dijamant klasika Rijeka uz potporu Grada Delnica.
Na programu su se izvodila djela Beethovena, Handela, Scriabina, Griega, Brahmsa, Lea Delibesa i drugih slavnih kompozitora.


Nakon jednosatnog uživanja u glazbenom repertoaru, zaprimanja čestitaka i cvijeća, upitali smo Marie i Pauline za dojmove.


Foto Danijela Mihelčić


 


Kao prave sestre, skoro su nam u glas odgovorile:


– Ovaj koncert nam je bila prilika da se opustimo, sviramo zajedno i damo ono zbog čega smo i odabrale naše studije – glazbu. Bila nam je velika čast svirati za predivnu publiku koja nas je došla podržati.


Zajedno sviramo od malih nogu te svaki put kad se vidimo volimo čitati neke note na prvi pogled. Moramo priznati da nam je to velika zabava i ono što nas još vise povezuje.


Od tuda i ideja za koncertom. Prije samih izvedbi nismo imale tremu, osjećale smo se kao i inače kada sviramo skupa.


Želimo iskreno zahvaliti publici koja je došla iz raznih mjesta da podrže naš koncert, umjetničkoj organizaciji Kotar teatru, volonterima, light majstorima, gradu Delnicama, Berislavi Srni Grgurić koja je predivno vodila koncert, našoj obitelji i prijateljima.


Osjećamo se ispunjeno, a plan nam je nastaviti se baviti glazbom i svirati zajedno s očekivanjem još koncerata, poručile su sestre Tuhtan.