Ružna stvarnost

Mrkopaljska lokacija planirana za spaljivanje otpada sada postala – divlji deponij

Marinko KrmpotićMRKOPALJ – Može li se učiniti bilo što da se promijeni ružna slika vezana uz deponij otpada smješten na lokaciji prema Zagmajni, pitao je na sjednici Općinskog vijeća Mrkoplja HSP-ov vijećnik Josip Grgurić, a odgovorio mu je Marin Gašparac iz JUO-a Općine Mrkopalj rekavši kako se u slučaju te lokacije dobra namjera pretvorila u lošu stvarnost:


»To je područje u vlasništvu Šumarije Mrkopalj s kojom smo dogovorili da tu napravimo mjesto gdje će se moći spaljivati neke vrste otpada, primjerice staro sijeno ili drvni otpad od starih kuća. Sve to isplanirano je i organizirano u suradnji s vatrogascima i ideja je funkcionirala. Nažalost, nije dugo trebalo da se uz taj otpad za spaljivanje tu počnu ostavljati i druge vrste otpada, i sad ta lokacija zaista izgleda ružno.


Pokušali smo i naplaćivati to nezakonito ponašanje, ali se ljudi izvlače na to da nisu znali kako se tu ne smiju odlagati i druge vrste otpada«, rekao je Gašparac, a Grgurić je odgovor prokomentirao riječima kako se ipak treba ići na naplatu kazni jer je to jedino što neke ljude može zaustaviti u neodgovornom ponašanju.