Novi objekt

LOKVARSKO JEZERO Četvero mladih veseli se druženju i poslu u Njupaču

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Svakog dana radit ćemo od 10 do 20 sati, a zaposlili smo četiri mlade osobe, dva kuhara i dvije konobarice – kaže Ivica Gržanić, direktor KD-a Lokvarka u čijem okviru Njupač djelujeLOKVE – Od proteklog trećeg vikenda lipnja s radom je počeo i ugostiteljski objekt Njupač na lokaciji kupališta kraj nekadašnjeg starog motela na Lokvarskom jezeru.


Otvaranje ovog objekta simpatičnog imena (u slobodnom prijevodu njupač bi bilo mjesto gdje se nešto na brzinu može pojesti) već nekoliko sezona označava početak ljeta, napominje Ivica Gržanić, direktor Komunalnog društva Lokvarka u čijem okviru Njupač djeluje, te dodaje:


– Svakog dana radit ćemo od 10 do 20 sati, a zaposlili smo četiri mlade osobe, dva kuhara i dvije konobarice. Ako bude trebalo – pogotovo kad budu održavane neke priredbe – radno vrijeme bit će dodatno produljeno, a čim nam to vrijeme dopusti, krenut ćemo i s ponudom kupališnog dijela, ponajprije s pet uređenih pontonskih plaža i sunčališta koje obogaćuju kupanje na ovom području.
Također, strojevi našeg poduzeća trenutačno rade na proširenju prostora parkirališta koje će ubuduće biti šire za dvadesetak parkirališnih mjesta, što nam je, sudeći po prethodnim sezonama, itekako potrebno – govori Gržanić, a sretni što će dio ljeta provesti radno na Lokvarskom jezeru su i novi uposlenici KD-a Lokvarka, mlada lokvarsko-delnička kombinacija koja jedva čeka goste…


Sve skupa užitak


Ema Andlar, mlada Delničanka koja je završila drugi razred Medicinske škole u Rijeci, u Lokve je raditi došla jer ju je nagovorila prijateljica Lara.– Ona je tu radila prošle godine, a ja sam često dolazila kao gost i jako mi se dopalo pa sam odlučila pridružiti joj se ovog ljeta. Radit ću do 1. kolovoza. Vjerujem da će mi biti zanimljivo, a i džeparac će dobro doći – kaže Ema, a njena prijateljica Lara Gržanić uopće nije dvojila treba li i ove godine dio ljeta provesti radeći u Njupaču.


– Ništa mi nije teško, ekipa je super, puno se radi svaki dan, upoznajemo puno ljudi i stalno se nešto događa pa mi je sve skupa užitak, a dobro je da ću na kraju nešto i zaraditi – rekla nam je Lara koja je završila drugi razred Prve riječke hrvatske gimnazije.


Uz njih dvoje koje će konobariti, Njupač ima i dva mlada, a opet savim dovoljno iskusna kuhara. Delničanin Franko Matejčić završio je za kuhara i ranijih je ljeta radio u lovranskom Excelsioru i hotelu Istra u Opatiji.


Bolje nego na moru


– Sad ću raditi ovdje i veselim se poslu i druženju. Priprema hrane neće biti odviše zahtjevna, a siguran sam da će mi dobro doći i ovo iskustvo – kaže Matejčić. Slaže se s njim i Lokvarac Jan Milosavljević koji je cijelo prošlo ljeto radio u konobi Kali u Medveji.


– Mogao sam na more, ali sam se odlučio za rad u Njupaču jer sam doma, a i ekipa je odlična pa sam siguran da će biti dobro – kaže Milosavljević.


Na ovoj lokaciji prve su se ugostiteljske aktivnosti u novije vrijeme počele događati 2015. godine, prisjeća se Gržanić.


– Krenuli smo s jednom kamp kućicom, suncobranom i frižiderom. Onda smo polako iz godine u godinu dodavali sadržaje – napravili smo drvenu kućicu, izgradili nadstrešnice, uredili terase…


Sad je to sasvim respektabilna lokacija za odmor uz jezero pa iz godine u godinu bilježimo sve veći broj posjetitelja čime se uz Golubinjak koji smo također razvili te spilju Lokvarka, ova lokacija pretvara u sve značajnije odredište lokvarske turističke ponude – rekao je Gržanić.