Gradski projekt

Izdašan urod u Vrbovskom gotovo izvađen, u posao s krumpirom uključeni djelatnici svih gradskih tvrtki

Marinko KrmpotićKrumpiri se krumpiraju, curice se ne diraju… – kažu početni stihovi jednog slavonskog bećarca čiji je početni dio ovih dana vrlo aktualan na području Vrbovskog, posebno uz tri hektara velike nasade krumpira smještenog uz Kupu.


Naime, na zemljištu gdje je Grad Vrbovsko zasadio 6 tona krumpira, bit će izvađeno najmanje 100 tona pa se zbilja može reći da se »krumpiri krumpiraju«. Vađenje krumpira u punom je jeku, a nastojat će ga se u potpunosti privesti kraju do kraja ovog vikenda, govori nam Nikolina Osojnički, direktorica vrbovščanskog »Komunalca«, koji rukovodi ovim poslom.


– Sad smo otprilike na 70 posto od ukupnog posla i posluži li nas vrijeme, možda bi već sutra mogli biti gotovi. Prosječno ovdje radi dvadeset do trideset ljudi, a uz zaposlenike »Komunalca« tu su i svi uključeni u javne radove, kao i djelatnici ostalih gradskih poduzeća – od »Voda« i gradske uprave do knjižnice. Vjerujem da ćemo sav posao dovršiti do kraja vikenda, a ako štogod i ostane, to će biti relativno mala količina, rekla je Osojnički istaknuvši da jest teško raditi, ali su svi zadovoljni i sretni zbog činjenice da je urod iznimno dobar te da je gradski projekt sadnje krumpira u svojoj prvoj godini jako uspješan.