Izbori u HDZ-u

Ivana Pećnik Kastner preuzela HDZ u Delnicama, u M. Lošinju “pripetavanje”, a na Krku promjena samo u Puntu

Marinko Krmpotić, Mladen Trinajstić, Bojan PurićU najvećoj goranskoj sredini, Delnicama, nova predsjednica HDZ-a je Ivana Pećnik Kastner, a potpredsjednici su Alen Abramović, Ines Gadanec i Ivan Rački.


U Vrbovskom je također došlo do promjene pa je tako sada na čelu kao predsjednica Helena Hlavač, a dužnost potpredsjednika obavljat će Dubravko Osojnički, Mladen Božić i Hrvoje Vrbanac. U Čabru je za predsjednika izabran Martin Kvaternik koji nastavlja obavljati tu dužnost, a potpredsjednici su mu Zvonimir Lipovac, Alen Malnar i Ana Rendulić.


U Ravnoj Gori predsjednica HDZ-a bit će Majda Burić, a potpredsjednici će biti Mišel Šćuka i Ivica Janeš. U Fužinama Slavko Starčević ostaje predsjednik, a potpredsjednici su Davorin Čebuhar i Nenad Crnković. U Mrkoplju je za predsjednika izabran Marijan Petrović, a potpredsjednici su David Crnić i Milivoj Diklić, dok će u Lokvama HDZ i dalje voditi Sanja Beljan Brkić, a kao potpredsjednici pomagat će joj Mladenko Štengl te Doris Bilokapić. U Skradu je za predsjednika izabran Ivan Crnković, a potpredsjednici su Natali Ribić i Dubravko Mance.
U Brod Moravicama novi je predsjednik Tomislav Crnković dok su na fuknciju potpredsjednika izabrani Renata Brajdić i Dragutin Crnković.


Na Krku promjena samo u Puntu


Funkciju predsjednika HDZ-a u Krku zadržao je Anto Čabraja, u Baški je to novi-stari predsjednik Robert Topalušić Orlović, promjena nije bilo niti u u Omišlju, na mjestu predsjednice i dalje je Marijana Šunić. U Puntu je došlo do promjene pa je mjesto čelnika tamošnjeg HDZ-a, a to je bio Anton Žic, preuzeo Marijan Kereži.


Kučić i Baumgarten u “pripetavanje”


Ana Kučić i Ružica Baumgarten sučelit će se u drugom krugu izbora za predsjednicu lošinjskog HDZ-a. U prvom krugu Kučić je dobila 119, a Baumgarten 108 glasova, dok je treća kandidatkinja Silvija Kocijan dobila potporu 27 članova. Jedan listić bio je nevažeći. Za potpredsjednike su izabrani Antonio Badurina, Ivan Fabijanić i Mirta Lozančić. Odaziv je bio 82,8 posto.