Oduševljen

“Idemo putovati, piti i jesi u – Gorski kotar”: Poznati bloger upoznao niz goranskih aduta

Marinko Krmpotić

Antonija Podobnik i Ivan Bengeri pred restoranom Eva / Foto Marinko Krmpotić

Antonija Podobnik i Ivan Bengeri pred restoranom Eva / Foto Marinko Krmpotić

Na poziv vlasnica nove ravnogorske agencije, autor uglednog bloga namijenjenog svima koji vole putovanja i dobru hranu upoznao je niz goranskih adutaDa bi Gorski kotar bio što bliži onima koji bi ga možda i poželjeli posjetiti, potrebno je biti što nazočniji u raznim medijima, posebno na društvenim mrežama. Znaju to i mlade vlasnice nedavno osnovane ravnogorske putničke turističke agencije Poonkt koje su na dan-dva u Ravnu Goru, ali i ostale dijelove Gorskog kotara, pozvale svog kolegu Ivana Bengerija, autora uglednog i rado čitanog bloga »Idemo putovati, piti i jesti«.


Naravno, spomenuti blog govori točno o tome po čemu je i nazvan, a budući da je uživanje u putovanju, hrani i piću zajedničko velikom broju ljudi, logično je da je i taj blog jako praćen, pa je poziv mladom varaždinskom putniku i gurmanu bio pun pogodak. Antonija Podobnik, koja uz Lanu Renka vodi Poonkt, kaže nam kako Ivana znaju od ranije, pa ga nije bilo teško nagovoriti da dođe.


Od Kupe do Eve


»Razmišljamo na sličan način, želimo i sami vidjeti što više, ali i na naše područje privući što veći broj ljudi. Uz pomoć Ivana taj broj svakako možemo povećati, pa smo ga pozvali i organizirali početno upoznavanje s Gorskim kotarom.
«Stavili« smo ga čak i na skije, što je nama bilo posebno atraktivno za gledanje, posjetili čabarski kraj, sišli do izvora Kupe, »skočili« do muzejskog postava »Divljina s pogledom na more« u Brodu na Kupi te interpretacijskog centra o velikim zvijerima u Staroj Sušici, a o onom dijelu njegovog bloga koji govori o iću i piću ugostili smo ga u ravnogorskoj Brezi i lokvarskom restoranu Eva.Činjenica da se već dogovaramo kad će opet doći – jer vidio je samo djelić goranskih ljepota – jasno pokazuje da smo dobro postupili te da ćemo biti zastupljeni na njegovom odlično posjećenom blogu«, govori Antonija Podobnik, a Ivan Bengeri ne samo da to potvrđuje, već kaže i ovo:


Gastroaduti


»Ne samo da ću na blogu pisati o Gorskom kotaru, već ću i u ponudu svoje turističke agencije svakako uključiti i goransko područje. Ovo što sam vidio u ovo zaista kratko vrijeme je izuzetno i jako lijepo.


Izvor Kupe je očaravajući i zaista čaroban pa ga preporučujem svakome. Fantastičan je interpretacijski centar o velikim zvijerima u Staroj Sušici, izvrstan je postav muzeja u Brodu na Kupi, a bez riječi sam ostao i kad je riječ o gastroponudi u restoranima Breza i Eva«, govori Bengeri koje nam je iznio i svoj stav o stanju turizma utemeljen na prvom dvodnevnom boravku.»Odmah se vidi da je riječ o neiskorištenim potencijalima koji mogu Gorskom kotaru donijeti još jako puno toga dobroga na području turizma. Smještajni kapaciteti se još mogu itekako razvijati, a i raznovrsnih turističkih sadržaja može biti puno više.


Izgleda mi da u svim segmentima postoji ogroman potencijal, a pritom je jako bitno da nitko nije nezdrava konkurencija drugome. Jako je dobro da sam naišao na mlade ljude koji žele i vole raditi u turizmu.


Naravno, pokušat ću sa svojom turističkom agencijom kontaktirati što više s njima te zajednički pokušati u ovaj prekrasni dio Hrvatske dovesti što veći broj gostiju«, rekao je Bengeri najaviviši kako će uskoro – doći opet.


A dok se to ne dogodi, na njegovom će blogu povremeno biti i goranskih aduta, posebno u prehrani jer, istaknuo je, ovako neobičnu ponudu raznih delicija utemeljenu na zemljopisnim i tradicijskim odrednicama kraja (jela od divljači, žablji kraci, kolači od šumskih plodova…) imaju rijetki krajevi.