Združena akcija

HGSS-ovci iz Delnica i Ogulina na Bijelim stijenama spasili ozlijeđenog planinara

Marinko Krmpotić

Detalj iz akcije spašavanja planinara na Bijelim stijenama / Foto HGSS Delnice

Detalj iz akcije spašavanja planinara na Bijelim stijenama / Foto HGSS DelniceČlanovi stanica HGSS-a u Delnicama i Ogulinu ovih su proljetnih dana još jednom potvrdili višegodišnju kvalitetnu suradnju na akcijama vezanim uz njihovo područje.


Ovog je puta trinaest članova stanice Delnice, deset članova stanice Ogulin te jedan član stanice Zagreb koji se nalazio u blizini, uspješno sudjelovalo u spašavanju unesrećenog planinara.


Planinar koji je stradao prilikom izbjegavanja većeg odrona kamena te zadobio teže tjelesne ozljede nalazio se izvan markirane staze na izrazito zahtjevnom terenu.
– Očekivao se vrlo zahtjevan transport zbog čega je međusobnim dogovorom pročelnika stanica Delnice i Ogulin odlučeno da se na akciju spašavanja krene istovremeno iz smjera Jasenka i iz smjera Tuka Vojnog.


Ozljeda je imobilizirana i unesrećeni je smješten u transportno sredstvo te je započeo zahtjevan transport prema vozilima. Unesrećeni je, nakon tri sata probijanja kroz zahtjevan teren, stavljen u vozilo HGSS-a te predan ogulinskoj bolnici.


Akcija je brzo, efikasno i uspješno odrađena zahvaljujući suradnji i složnosti između stanica Ogulin i Delnice, što je pokazalo snagu i jedinstvo HGSS-a, poručili su iz delničkog HGSS-a.