Sjajni rezultati

Gradonačelnica Delnica primila Patriciju Urbanc, hrvatsku reprezentativku u sanjkanju na prirodnim stazama

Marinko Krmpotić

Katarina Mihelčić i Patricija Urbanc

Katarina Mihelčić i Patricija Urbanc

Patricija Urbanc u Svjetskom je kupu nakon šest utrka u ukupnom poretku zauzela sedmo mjestoU nizu svojih susreta s delničkim sportašima gradonačelnica Katarina Mihelčić danas je priredila prijam za Patriciju Urbanc, šesterostruku sportašicu Grada Delnica te hrvatsku reprezentativku u sanjkanju na prirodnim stazama.


Povod druženju bio je završetak sezone natjecanja u Svjetskom kupu u kojem je Urbanc ove godine nakon šest utrka održanih u Italiji i Austriji u ukupnom poretku zauzela sedmo mjesto, što sama procjenjuje rezultatom kojeg će teško u budućnosti nadmašiti.

– Najbolji pojedinačni rezultat u tim utrkama bilo mi je osmo mjesto, a u ukupnom sam poretku još bolja, odnosno sedma. Zadovoljna sam i nastupom na Svjetskom prvenstvu u Italiji gdje sam zauzela jedanaesto mjesto što je u konkurenciji zemalja u kojima je ovaj sport puno razvijeniji, veliki uspjeh.


Na utrkama Svjetskog kupa nastupa nas dvadesetak i svaki plasman u TOP 10, a ja sam u šest utrka to ostvarila tri puta, smatram uspjehom, tim više što je sanjkanje na prirodnim stazama u Hrvatskoj, na žalost, marginaliziran sport pa sam trenutačno ja jedina koja se bavi zimskom varijantom ovog sporta – rekla je Urbanc.


Ističe kako bez pomoći obitelji ne bi mogla ostvariti sve što joj je uspjelo te istaknuvši kao je šteta što Gorski kotar, koji ima velike potencijale za razvoj ovog sporta, ne posvećuje veću pažnju razvoju sanjkanja na prirodnim padinama, sporta koji se bori za ulazak u obitelj sportova zimskih olimpijskih igara.