Bespovratna sredstva

Goranskim čelnicima uručeni ugovori vrijedni po milijun kuna

Danijela Pleše

Prvi put ove godine 30 posto sredstava iz Programa održivog razvoja brdsko-planinskog područja namijenjeno je upravo za područje Gorskog kotara, istaknula je ministrica Nataša TramišakRAVNA GORA – Općina Ravna Gora bila je domaćin svečanog uručivanja ugovora iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima održanog u Sportsko-poslovnom centru »Goranka«.


Osim ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak te ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, nazočni ovom važnom događaju za Gorski kotar koji je, može se reći, uljepšao završetak radnog tjedna, bili su i državna tajnica Majda Burić te potpisnici ugovora devet jedinica lokalne samouprave.


Uvodnu je riječ imao načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka, koji je ovo potpisivanje ugovora vidio kao veliku prigodu za pripomoć na određenim projektima. Također smatra da taj kraj zaslužuje više sredstava kako bi mogao funkcionirati, a ti ugovori gdje je svakom potpisniku dodijeljeno gotovo milijun kuna, ipak su važan korak naprijed stoga se nada i daljnjoj budućoj suradnji


Brza realizacija
S njim se složila i državna tajnica Majda Burić, koja je prvo naglasila pozitivan odnos između Vlade premijera Andreja Plenkovića prema Gorskom kotaru jer nije prošlo ni tri mjeseca od raspisanog natječaja do današnjeg uručivanja ugovora. Nadalje se nadovezala što je dosad napravljeno u Gorskom kotaru te svim potpisnicima zaželjela uspješnu provedbu projekata.


U svom obraćanju kratak i jasan je bio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je pohvalio rad i snalažljivost ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak te je istaknuo da Gorski kotar treba još više pomoći, a suradnju s gradonačelnicima i načelnicima iz Gorskog kotara ocijenio je vrlo kvalitetnom.


Završnu riječ prije svečanog uručivanja ugovora gradonačelnicima gradova Čabra, Delnica i Vrbovskog te načelnicima općina Mrkoplja, Fužina, Skrada, Brod Moravica, Ravne Gore i Lokava imala je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, koja nije krila zadovoljstvo što se nalazi u Gorskom kotaru nakon inicijative nekoliko goranskih načelnika i gradonačelnika koji su pokrenuli suradnju koja je naposljetku i dovela do jučerašnjeg potpisivanja i uručivanja ugovora.


Bolji životni uvjeti


– Prvi put ove godine 30 posto sredstava iz Programa održivog razvoja brdsko-planinskog područja namijenjeno je upravo za područje Gorskog kotara. Ovim ugovorima želimo poboljšati kvalitetu lokalne infrastrukture, projekte vezane za vrtiće, nerazvrstane ceste, javne rasvjete – zapravo sve navedene projekte koji će stanovništvu omogućiti kvalitetniji život u ovom kraju.


Vrijednost svakog ugovora iznosi gotovo milijun kuna, a mi ćemo idalje biti na raspolaganju te dostupni za sve upite, poručila je ministrica Tramišak.