Natrag na posao

Goranski općinski načelnici nastavljaju gdje su stali

Marinko Krmpotić

Uređenje parka u središtu Brod Moravica jedan je od poslova koji će biti nastavljeni / Foto M. KRMPOTIĆ

Uređenje parka u središtu Brod Moravica jedan je od poslova koji će biti nastavljeni / Foto M. KRMPOTIĆ

Čelnici triju goranskih gradova bit će poznati tek nakon drugog izbornog kruga, no u svih šest goranskih općina načelnici su izabrani 16. svibnja, a njih čak pet načelničku funkciju u svojoj općini obavljali su i u prošlom mandatuFUŽINE, LOKVE, MRKOPALJ, SKRAD, RAVNA GORA, BROD MORAVICE – U svih šest goranskih općina izbori za lokalnu samoupravu završeni su već u prvom krugu pa pobjednici već mogu započeti s prvim aktivnostima u novom mandatu, zapravo nastaviti s dosadašnjim aktivnostima, bar onih petero koji su osigurali novi mandat, što znači da samo nastavljaju tamo gdje su stali prije izbora.
Krenemo li abecednim redom po goranskim općinama, u Fužinama, govori David Bregovac, nikakvog zastoja i nije bilo.– Krećemo u drugi od tri dijela izmjene javne rasvjete, u pripremi su aktivnosti vezane uz izmjenu krova na zgradi općine, u tijeku je natječaj za gradnju POS-ovih stanova, raspisan je natječaj za uređenje budućeg izletišta Vicićev most, slijedi nam otvaranje natječaja za prvu fazu uređenja šetnice i prvog pristaništa na jezeru Lepenica, a kraju privodimo i dokumentaciju vezanu uz izgradnju obilaznice Fužine. Sve, dakle, ide po planu, a to znači da će već ovog ljeta započeti niz radova, najavljuje načelnik Bregovac, a slično govori i Toni Štimac, čelni čovjeka Lokava koji napominje da odlični rezultati njegove kandidature i SDP-ove liste djeluju motivirajuće.


Nastavak aktivnosti


– Naravno da kad osjetiš visoku razinu povjerenja ljudi, radiš s još više elana. Kod nas izbori nisu zaustavili aktivnosti. Radovi na preuređenju bivšeg Doma kulture u Društveno-kulturni centar »Žaba« nastavljeni su planiranom dinamikom i do kraja godine u cijelosti će biti gotovi. Krećemo u uređenje dječjih igrališta u Plovanovom lazu i pred OŠ Rudolfa Strohala, stepenica i puta na Slemenu, raspisivanje natječaja za uređenje fasade zgrade zvane Picirk i edukativne ribičke šetnice oko Lokvarskog jezera, a sve te aktivnosti – ne računajući DKC »Žaba« – znače ulaganja od 2,5 milijuna kuna tijekom ove godine. Uz to, naravno, krenuli smo i u pripremu turističke sezone, od čišćenja šetnice oko Lokvarskog jezera pa do organizacije Goranske kiparske radionice, najavio je Štimac.
Slično je i u Mrkoplju, potvrđuje nam načelnik Josio Brozović:– Još i prije izbora započeli su radovi na sustavu javne odvodnje i vodovodne mreže u Novoj Varoši i Pilanskoj ulici. Za koji dan kreću poslovi rekonstrukcije infrastrukture u ulici Stari kraj, a samo čekamo nekoliko lijepih dana za završno asfaltiranje atletske staze kraj OŠ Mrkopalj. To će sve biti realizirano ovih dana, a nakon toga, pred nama je vrlo radno ljeto s četiri gradilišta: uređenje Pučkog parka u središtu mjesta, rekreacijske staze u Biatlonskom centru Zagmajna, izgradnja pristupne ceste Poslovnoj zoni Poljice te uređenje infrastrukture u vikend naseljima u Lugarskoj i Kolarskoj ulici, najavio je načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović.


Pučki park u središtu Mrkoplja već dobiva jasne vizure / foto M. KRMPOTIĆ

Pučki park u središtu Mrkoplja već dobiva jasne vizure / foto M. KRMPOTIĆ


 


Bez odmora


Mišel Šćuka, načelnik Općine Ravna Gora, također ističe da ni odmora, ni posebnog slavlja nije bilo.


– Nastavljamo raditi. U tijeku je uređenje Vatrogasnog doma u Ravnoj Gori, a uskoro započinju i prvi radovi na dječjem igralištu u središtu mjesta, kao i izgradnja vodovoda i kanalizacijskog sustava na području Suhog vrha. Uspješno nastavljamo i realizaciju projekta »Zaželi«, u planu je uređenje infrastrukture nogometnog igrališta (kućice, golovi…), a u dogovoru sa Županijskom upravom za ceste, u planu je uređenje raskršća kod Riječke i Ulice Ivana Gorana Kovačića, dok s Hrvatskim šumama razmatramo mogućnost uređenja nekih prometnica, rekao je Šćuka.U Skradu traju radovi na uređenju garaže DVD-a Skrad, govori nam načelnik Skrada Damir Grgurić, i dodaje:– Nastavljamo s radovima vezanim uz uređenje javne rasvjete, raspisujemo javne natječaje za uređenje školske kuhinje u vrtiću te potpornog zida na mjesnom groblju, a počet će i pripremni radovi na izgradnji sanjkaške staze u središtu mjesta za koju očekujemo ratrak i baby lift koji je obećala Županija. No, najbitniji projekt svakako nam je nastavak uređenja prometnice prema Zelenom viru za što nam je ministar Oleg Butković obećao pomoć i nadamo se da će to obećanje i ispuniti, rekao je Grgurić.