Obilježavanje

Gorani se družili na granici sa Slovencima, na obljetnicu ulaska Hrvatske u EU

Marinko Krmpotić

Dražen Mufić i Andrej Kavček na susretu na granici / Foto Marinko Krmpotić

Dražen Mufić i Andrej Kavček na susretu na granici / Foto Marinko Krmpotić

Na Kupi su se, već tradicionalno, slovenski i hrvatski susjedi našli na mostu preko Kupe pri čemu su ovog puta domaćini bili Slovenci.Prvi dan srpnja, dan kad je Hrvatska ušla u sastav EU, danas je na goranskom području obilježen s dva druženja na granici. Na graničnom prijelazu Babno Polje – Prezid našli su se čelnici Grada Čabra i Občine Loška dolina, a u Blaževcima isto su učinili čelnici Grada Vrbovsko i Občine Črnomelj.


Na Kupi su se, već tradicionalno, slovenski i hrvatski susjedi našli na mostu preko Kupe pri čemu su ovog puta domaćini bili Slovenci.


Župan Črnomlja Andrej Kavšek naglasio je kako su baš lokalni čelnici najzaslužniji za rješavanje pograničnih prometnih poteškoća za što je dokaz i suradnja Vrbovskog i Črnomlja na uređenju mosta na kojem je održan susret.
“Drago nam je što se bliži dan ulaska Hrvatske u tzv. Schengen jer će to donijeti veliku koristi našem turizmu”, rekao je Kavšek.


Njegov kolega Dražen Mufić uz isticanje više stoljeća dugih kvalitetnih veza hrvatskog i slovenskog življa ovog pograničnog dijela dvaju država također je naglasio kako će premještanje EU granice sa sadašnje između Slovenije i Hrvatske na granice Hrvatske prema Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori značiti veću stabilnost za cijelu Hrvatsku, posebno za područja na kojem graniče Slovenija i Hrvatska.