Vrbovsko

DVA NOVA UGOVORA Restoran i dom Kamačnik dani u petogodišnji zakup

Potpisan je ugovor o izgradnji 7,1 km cjevovoda od Stare Sušice do vodospreme Senjsko, a novi zakupac, tvrtka »Jarun ideja«, najavio je početak rada restorana Kamačnik već ove subote te nove sadržajeVRBOVSKO – Potpisivanje niza ugovora kojima se na području Grada Vrbovskog osigurava realizacija brojnih projekata i poslova, nastavljen je jučer potpisivanjem dvaju ugovora koja će ove i idućih godina pridonijeti razvoju sustava vodoopskrbe, odnosno turizma. Najprije je direktorica Vode d.o.o. Vrbovsko Nikolina Mamula potpisala s Denisom Barišićem, predstavnikom firme Mežnar d.o.o. Karlovac, ugovor o izgradnji cjevovoda od Stare Sušice do vodospreme Senjsko, a potom su u ime Komunalca Vrbovsko Stefani Jadro Štefančić i Nikolina Osojnički potpisale ugovor s Draženom Nikolićem, izvršnim direktorom tvrtke Jarun ideja o petogodišnjem zakupu restorana i Planinarskog doma Kamačnik.


Cjevovod za 16 mjeseci


Pozdravljajući potpisnike ugovora, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić podsjetio je kako je tijekom nekoliko posljednjih godina na području Grada Vrbovskog realizirano nekoliko vrlo važnih projekata vodoopskrbe i odvodnje, a ovaj 6,7 milijuna kuna vrijedan projekt u cijelosti je financiran sredstvima iz EU fondova i dodatno će podići standard vodoopskrbe i odvodnje na cijelom području ove lokalne samouprave. Izvođač će, napomenula je direktorica Mamula, u radove biti uveden najkasnije osam dana nakon potpisivanja ugovora kojim se jamči da će svi radovi vezani uz postavljanje 7,1 km cjevovoda biti gotovi u roku od 16 mjeseci, odnosno najkasnije do listopada 2021. godine, najavila je Nikolina Mamula, a u ime izvođača Denis Barišić naglasio je kako su na području Vrbovskog do sada uspješno realizirali nekoliko poslova pa nema razloga da tako ne bude i s ovim.


Nova radna mjesta


Komentirajući pak potpisivanje ugovora o petogodišnjem iznajmljivanju restorana i Planinarskog doma Kamačnik, gradonačelnik Mufić podsjetio je kako su tijekom nekoliko posljednjih godina Grad i Komunalac Vrbovsko uložili oko 6 milijuna kuna (obnova rada restorana, uređenje pješačkih staza, kupnja zemljišta za skijalište i objekta Planinarskog doma…), a cilj davanja u najam restorana i PD-a je daljni razvoj turizma i ugostiteljstva: »Drago nam je što je na natječaj stigla kvalitetna i poznata firma koja će, vjerujemo, razviti ovo što smo mi do sada radili, a Grad Vrbovsko i Komunalac nastojat će, ako to bude potrebno, pomoći«, rekao je gradonačelnik Mufić, dok je izvršni direktor Jarun ideje Dražen Nikolić najavio da restoran s radom počinje već ove subote te da će na početku u njemu raditi njihova uigrana ekipa od 11 ljudi, a potom im je cilj zapošljavanje i domicilnog stanovništva.


Atraktivan punkt između Rijeke i Zagreba
»Mi kao firma imamo bogato iskustvo u organizaciji raznih festivala i priredaba pa ćemo svemu što je dosad stvoreno dodati niz noviteta, osmisliti neke nove manifestacije i priredbe te s našim medijskim partnerom iz »24 sata« nastojati što bolje promovirati ovaj kraj te ga u što većoj mjeri vezati sa Zagrebom i Rijekom između kojih se, gotovo na pola puta, nalazi«, rekao je Dražen Nikolić iz Jarun ideje, dodavši da će javnosti uskoro biti poznate i pojedinosti o početku rada Planinarskog doma.