Nezavisni kandidat za gradonačelnika Grada Čabra

Dr. DINKO ŠTIMAC Fokus nam je na starijem stanovništvu koje je najbrojnije

Marinko Krmpotić

Omogućit ćemo zapošljavanja još dva liječnika – dr. Dinko Štimac / Foto M. KRMPOTIĆ

Omogućit ćemo zapošljavanja još dva liječnika – dr. Dinko Štimac / Foto M. KRMPOTIĆ

Prije svega moramo podići liječničku skrb i to tako što ćemo naći mogućnost zapošljavanja najvjerojatnije još dva liječnika. To se može napraviti tako da im Grad na raspolaganje, dok su god tu, dodijeli gradski stan. Zdravstvena skrb najbitnija je baš za te starije ljude, a uz njih veže se i naš drugi projekt – izgradnja Doma za starije osobe, kaže ŠtimacČABAR – Najzvučnije ime koje ide u borbu za gradonačelnika Čabra nedvojbeno je dr. Dinko Štimac, neurolog međunarodne reputacije, čovjek iza kojeg su godine vrhunskog liječničkog rada u Hrvatskoj i izvan nje. Prije nepune dvije godine, dr. Štimac vratio se u rodno Gerovo i obavlja praksu liječnika opće prakse, a pojašnjavajući odluku da se kandidira za gradonačelnika Čabra, kaže:
– Glavni motiv mi je ljubav prema zavičaju, ljubav zbog koje sam odustao od odlaska u neke veće i razvijenije sredine u kojima sam bio tražen. Veza sa zavičajem za mene je vrlo važna, a kako nisam zadovoljan aktualnim stanjem na području Grada Čabra, gdje ne da je došlo do razvoja, već do stagnacije i nazadovanja, odlučio sam se aktivirati te, uz listu vrlo kvalitetnih ljudi, ponuditi niz rješenja kojima možemo poboljšati život ljudi ovog područja, govori dr. Štimac te napominje da će im fokus biti na starijem stanovništvu jer je taj dio populacije daleko najbrojniji.


Zdravstvena skrb


– Prije svega moramo podići liječničku skrb i to tako što ćemo naći mogućnost zapošljavanja najvjerojatnije još dva liječnika. To se može napraviti tako da im Grad na raspolaganje, dok su god tu, dodijeli gradski stan. Zdravstvena skrb najbitnija je baš za te starije ljude, a uz njih veže se i naš drugi projekt – izgradnja Doma za starije osobe. O tome se ovdje godinama priča, polagani su i temeljni kameni, ali nikad ništa nije napravljeno. E, mi ćemo to promijeniti. Postoji niz potencijalnih lokacija i nekretnina (bivši hotel Snježnik u Gerovu, stara osnovna škola u Hribu) koje se mogu prenamijeniti u svrhu jedne takve ustanove koja je nužno potrebna cijelom našem kraju. Također, omogućit ćemo starijim ljudima iz svih okolnih mjesta da mogu do Čabra i u ostale sredine ovog kraja, a to se može organizacijom prijevoza s manjim kombi vozilima. Nadalje, organizirat ćemo za sva starija domaćinstva ne samo nabavu, već i pripremu drva za zimu, govori dr. Štimac i dodaje da imaju plan i za sve druge generacije.


Cjelogodišnji turizam


– Za djecu i mlade planiramo uređenje nekoliko prostora (bivše kinodvorane u Čabru i Gerovu) u oveće dječje igraonice. Svakako će nam jedno od bitnih područja rada biti i turizam i to s naglaskom na ponudu koja će goste i turiste privlačiti cijele godine za što itekako imamo potencijala. Radit ćemo na razvoju i poticaju privrede, obrtništva, poduzetništva i poljoprivrede pri čemu naglasak treba staviti – a za to imamo znanja i mogućnosti – na kvalitetnu pripremu kandidature za natječaje EU fondova korištenjem čijih novaca se itekako može pomoći razvoju cijelog područja Grada Čabra, rekao je dr. Dinko Štimac.