Delnice

Dječji buvljak: Skakanje u vrećama, crtić i brdo kokica na veselje delničkim klincima

Marinko KrmpotićSubota u Delnicama namijenjena djeci prošla je i više nego odlično zahvaljujući cjelodnevnom programu Društva Naša djeca grada Delnica te njihovim suradnicima. Dječji buvljak za koji se nadaju, kako kaže Bojana Rogić Pintar, predsjednica DND-a grada Delnica, da će postati tradicija, bio je odlično prihvaćen


– S obzirom na to da je prvi put, mi smo jako zadovoljne. Na kraju su djeca kunice koje su zaradili potrošili na drugom štandu jer su tamo bile igračke koje nemaju doma. Svakako bi bilo dobro kad bi dječji buvljak bio jednom mjesečno, da postane tradicija jer svatko doma ima neki recimo višak dječjih stvari i igračaka, poručila je Bojana.


Nakon likovne radionice uslijedilo je druženje te potom dječje igre poput skakanja u vreći, gađanja limenki loptom, a zainteresirana dječica mogla su oslikati i lice. Ono što se najviše čekalo, nestrpljivo – da su se stolice punile i prije samog početka je prikazivanje crtića. Miris kokica bio je dovoljan da se formira red za kupnju istih. Doduše bilo je i suza radi rastresenih kokica, ali roditelji su odmah (u)tješili. Idealno druženje i za roditelje i djecu, a neki su čak dočekali i drugi film.
Među roditeljima koji rade sve za svoju djecu – što podrazumijeva odlazak na raznorazne goranske manifestacije je obitelj Franje Lakotića.


– Već smo preko četiri sata ovdje i djeca su neumorna. Vesela, vrište, skaču, druže se s prijateljima… I inače volimo ići gdje god se nešto događa namijenjeno za djecu ovdje na području Gorskog kotara. Stvarno je šarolika ponuda. Imamo dvojicu sinova – trogodišnjeg Maura i još malo pa šestogodišnjeg Davida koji stvarno uživaju. Red igre, red druženja s prijateljima i još na kraju kino i kokice. Cijeli dan ispunjen! A i mi roditelji se družimo, rekao je Franjo.