Zanimljiva predstava

Delnički srednjoškolci uživali u lektiri na drugi način

Marinko KrmpotićDELNICE – Pred kraj rujna, održana je još jedna zanimljiva predstava nastala u koprodukciji Triko Cirkus Teatar Cirk Pozor i UO Canta.


Bila je namijenjena srednjoškolskoj publici, a besplatna izvedba za učenike Srednje škole Delnice osigurana je u sklopu programa Kotar Sezone!8 i projekta »Lektira na 100 načina«.

– Program zajednički organiziraju i provode Kotar teatar i Gradska knjižnica »Janet Majnarich« iz Delnica, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura nova i Grada Delnica. Iznimno smo sretni, ali i ponosni što smo omogućili besplatno sudjelovanje učenika te im približili lektiru na drugačiji način.


Dekonstrukcija klasičnih tekstova – od Shakespearea do Šenoe – ovdje je primarno ludističkog nadahnuća, klaun se s tekstom igra, kao s kockama, koje rastavlja i ponovo sastavlja, kao što to čini dijete, nevino i bez druge primisli osim užitka u igri, pojasnio je umjetnički voditelj Matija Kezele, ujedno se zahvalivši svima uključenima u ovaj projekt.