Solidarnost na djelu

Delnički predškolci i osnovci prikupili donacije za potrebite

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

U akciji Solidarnost na djelu sudjelovali su polaznici vrtića Hlojkica i učenici nižih razreda OŠ Ivana Gorana KovačićaPolaznici Dječjeg vrtića “Hlojkica” i učenici nižih razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica u prostorijama GD Crveni križ Delnice uručili su darove prikupljene tijekom njihova sudjelovanja u akciji Solidarnost na djelu.


Do sada je, ističe ravnateljica GD CK Snježana Krizmanić, prikupljeno oko 5.000 kuna te znatna količina prehrambenih proizvoda i kućnih potrepština nabavljena uz pomoć brojnih mjesnih trgovina.

Podjela darovanog bit će realizirana u predblagdanskim danima prosinca, a provest će je uz djelatnike i volontere CK Delnice i predstavnici Centra za socijalnu skrb, rekla je Krizmanić.


Posebno je zahvalila OŠ Ivana Gorana Kovačića koja redovno sudjeluje u svim aktivnostima Crvenog križa, dajući time veliki doprinos ideji humanističkog pristupa životu, kako odgojem djece u tom smjeru, tako i konkretnim akcijama na terenu.


Uz vrtićarce i osnovce nižih razreda predaji darova nazočili su i njihovi odgojitelji – ravnateljica “Hlojkice” Karmela Rački, stručna suradnica i pedagoginja Lucija Matek, odgojiteljica Tatjana Kovačić i pripravnica Karla Kudlik, odnosno nastavnice Bojana Kovačević i Zvjezdana Čuić.


U narednim danima svoje će prikupljene darove u CK Delnice donijeti još i predstavnici osnovnih škola iz Lokava i Fužina, Srednje škole Delnice te Gradske knjižnice “Janet Majnarich” iz Delnica.