Dodjela

Delnička sportska zajednica nagradila najbolje, laureati su Sven Kuprešak i Patricija Urbanc

Marinko Krmpotić

Kuglači i kuglačice Goranina opet su proglašeni najuspješnijim seniorskim sportskim klubovima. Titulu najboljih juniora i kadeta ponijeli su skijaši Vito Blaženić i Matija Naglić, najuspješnija juniorka je boksačica Klara Jedriško, a kadetkinja skijašica Ema SobolDELNICE – Najbolji sportaš Grada Delnica za 2020. godinu je Sven Kuprešak, član Skijaškog kluba Goranin, titulu najuspješnije sportašice iznova je ponijela Patricija Urbanc, članica Sanjkaškog kluba Prepnek, a kuglači i kuglačice Goranina opet su proglašeni najuspješnijim seniorskim sportskim klubovima koji djeluju na području Grada Delnica.


Uz ove laureate podijeljena su i priznanja vezana uz ostale starosne kategorije pa je tako najuspješnijim juniorom proglašen Vito Blaženić (Skijaški klub Goranin), a kadetom njegov klupski kolega Matija Naglić. Najuspješnija sportašica juniorka je Klara Jedriško (Boksački klub Delnice), a u kategoriji kadetkinja to je Ema Sobol (Skijaški klub Goranin). Kad je o najuspješnijim juniorskim i kadetskim ekipama riječ, u muškoj konkurenciji to su članovi Kuglačkog kluba Goranin, dok su u ženskoj konkurenciji to juniorke istog kluba, a za uzrast kadetkinja nije, nažalost, bilo niti jedne prijave.


Dragan Naglić najtrener


Podijeljena su i posebna priznanja kojima se ističe rad samih sportaša ili pojedinaca uključenih u sport. Tako je za najuspješnijeg trenera izabran Dragan Naglić iz Skijaškog klub Goranin, najuspješniji sportski djelatnik je Darko Pirc iz Udruge trenera i sportskih djelatnika, a najuspješnijim sportašima koji nastupaju za klubove koji djeluju izvan područja Grada Delnica i ove su godine proglašeni Petra Tomac koja se bavi orijentacijskim plivanjem u fužinskom Sportsko-rekreativnom društvu Viševica te Marko Jakljević koji nastupa za Kuglački klub Zadar.
Posebna priznanja dobili su i mladi pespektivni sportaši. Ovog su puta to bili Lea Gašparac (biatlon), Rino Mohač (biatlon), Lana Sobol (skijaško trčanje), Ivano Pelko (skijaško trčanje), Ina Tomac (plivanje perajama) te Luka Milošević (kuglanje). Nagrađeni su i veterani pri čemu je najuspješnijom proglašena Slavica Grgurić Pajnić, članica Udruge trenera i sportskih djelatnika te Tomislav Majnarić Gile, član Hrvatskog planinarskog društva Petehovac. U kategoriji sportaš ili sportska ekipa koja je ostvarila izuzetna sportska postignuća nagrađen je Matija Štimac (SK Goranin), a nagradu kao pravna ili fizička osoba koja je najviše ulagala u programe sporta ove je godine dobio KTD Risnjak-Delnice. Napokon, nagrada za životno djelo uručena je obitelji Maksa Štimca koji je nedavno preminuo, a za života je dao veliki doprinos razvoju delničkog sporta, i to u raznim vrstama sportova.


Programi pomoći PGŽ-a


Sve nagrađene i nazočne pozdravila je i gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić podsjetivši kako je 2020. godina za sve sportaše bila jedna od najtežih ikad: »Niste mogli trenirati, često ni nastupati. No, bez obzira na sve, vi ste pri svakom svom nastupu dostojno predstavljali Grad Delnice. Vjerujem da je najgore prošlo i da se već ove, a posebno naredne godine, sportom može baviti u znatno normalnijim prilikama. Grad Delnice nastavit će raditi na poboljšanju uvjeta u kojima sportaši rade«, rekla je gradonačelnica Mihelčić čestitavši nagrađenima. Čestitke im je, u ime Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, uputio i znani delnički sportaš, bivši nogometaš i skijaš Darko Štimac, najavivši kako je plan PGŽ-a u narednom mandatu sportašima pomoći kroz tri programa – program pomoći sportskim zajednicama općina i gradova, program pomoći kategoriziranim sportašima te program pomoći mladima.


Druženje sportaša, sportskih radnika i ljubitelja sporta ukrasio je svojom gitarom i glasom Goran Orešković, a program je vodila novinarka Sandra Kljaić.


Ulaganje u sport = ulaganje u zdravlje


Dodjelu priznanja organizirala je, kao i ranijih godina, Sportska zajednica Grada Delnica u čije je ime njen predsjednik Dragan Naglić pozdravio sve nazočne, istaknuvši kako je pandemija COVID-a odgodila za znatno raniji termin previđeno održavanje ove priredbe koja predstavlja čin zahvale i nagrade svim sportašima s područja Grada Delnica, posebno nagrađenima: »Hvala svima koji nam pomažu, ponajprije Gradu Delnice i Primorsko-goranskoj županiji. Svaki oblik njihove pomoći je višestruko koristan jer ulaganje u sport je, u stvari, ulaganje u zdravlje«, rekao je Naglić.