Najviši grad Hrvatske

Delnice dobile novu atraktivnu lokaciju: Pogled s vidikovca na Japlenškom vrhu je doista nezaboravan

Marinko Krmpotić

Do uređenja tog prostora i postavljanja table s podacima o turističkoj ponudi Delnica došlo je zahvaljujući inicijativi izvršitelja oporuke delničke dobrotvorke Janet MajnarichDELNICE – Od ovih kasnojesenskih dana pogled na Delnice bogatiji je za jedan novi vidikovac. Riječ je o vidikovcu na Japlenškom vrhu smještenom neposredno uz Lovački dom Delnice, a do uređenja tog prostora i postavljanja table s podacima o turističkoj ponudi Delnica došlo je zahvaljujući inicijativi izvršitelja oporuke delničke dobrotvorke Janet Majnarich, gospodina Vilima Smiljanića i Tome Duševića.


Za organizaciju i vođenje poslova oko uređenja vidikovca te koordinaciju između svih uključenih bila je zadužena Turistička zajednica Grada Delnica, a projekt je realiziran uz tehničku pomoć Hrvatskih šuma, Grada Delnica i tvrtke Leing d.o.o. kao izvođača radova.


Vidikovcem je upotpunjena turistička ponuda grada, a Delnice su dobile novu, atraktivnu lokaciju s koje se pruža jedan od najljepših pogleda na najviši grad Hrvatske.
Po završetku radova upriličeno je i otvorenje vidikovca kojem su nazočili zamjenica gradonačelnika Katarina Mihelčić, direktor TZ-a Delnice Petar Hrg te predstavnici Hrvatskih šuma UŠP Delnice – voditeljica Ivana Pečnik Kastner te djelatnik Hrvatskih šuma Igor Pleše.