Crveni križ

Darivanje krvi u Delnicama: Goranu Majnariću bio je to 97. a Silvani Janeš 70. put

Marinko KrmpotićDELNICE – Druga zimska akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području grada Delnica, obično vezana uz ideju da se na nju u većoj mjeri odzovu žene, donijela je odaziv 40 osoba – 12 žena i 28 muškaraca. Krv je dalo njih 38, a kod žena najveći broj davanja ovog je puta imala Silvana Janeš (Lučice) koja broji impresivnih 70 puta darovanu krv.


Druga po broju davanja je Katarina Kolozeti (Lokve) s 37 puta danom krvlju, a treća je Anamarija Skender Štimac s 22 davanja. Nakon njih slijede: Jelena Kanjer (Mrkopalj) 21, Tamara Grgurić (Kupjak) 16, Emina Tomac (Mrkopalj) 13, Nataša Matošević (Viškovo) 11, Marija Tomić (Mrkopalj) 8, Kristina Mohač (Delnice) 5, Kristina Lakotić (Fužine) 4, Saša Miloš (Fužine) 4 i Kristina Kufner (Ravna Gora) 3.


Kod muškaraca listu onih s najvećim brojem darivanja krvi ovog puta predvodi Delničanin Goran Majnarić koji je ostvario svoje čak 97. davanje pa će vrlo brzo postati član Kluba 100! Iza njega su Dražen Kezele (Delnice) 53, Damir Jurčević (Ravna Gora) 50, Bojan Vidoš (Delnice) 47, Valter Kanjer (Mrkopalj) 46, Ilija Kezele (Delnice) 42 i Tomislav Mihelčić (Delnice) 41. Svakako treba spomenuti da je tijekom ove akcije svoje prvo davanje zabilježio Matija Udiković iz Ogulina, a akcija je i ovog puta provedena u suradnji sa Stručnim timom Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka i volontersku pomoć Marije Tomić. Iz GO-a CK-a Delnice zahvaljuju svim darivateljicama i darivateljima koji su se odazvali na ovu akciju, posebno pripadnicima Bojne za specijalna djelovanja HV-a iz delničke vojarne »Ante Šaškor« koji su se odazvali u velikom broju, kao i pripadnici MUP-a, točnije Policijske postaje Delnice.