Zabava uz kokice

Besplatne projekcije otvorile kino u Liču

Danijela Pleše

I 22. studenoga, kino Lič ponudit će dvije projekcije – u 15.30 sati animirani film »Trolovi«, a u 17.30 obiteljsku komediju »Rat u kući«.LIČ – Miris kokica, nestrpljiva djeca, roditelji zadovoljni što njihovi najmlađi imaju drugačije popodne – bila je slika popodneva u Domu kulture u Liču gdje su protekle nedjelje održane dvije besplatne projekcije dječjeg filma »Naprijed«, prikazanog najmodernijom 3D i sound tehnologijom.


Dakako, bio je to razlog da se i mi nađemo tamo i provjerimo kako izgleda povratak kina u Liču…


A prvo što smo ugledali bio je Marko Pekić iz karlovačke tvrtke »Radar«, koji je, poštujući propisane epidemiološke mjere, najmlađe kinoposjetitelje na ulazu u dvoranu dočekivao kako bi im uručio 3D naočale, ali i prigodne darove dobrodošlice u kino.


»Puna« dvorana
– Za prve dvije besplatne projekcije filma bio je veliki interes. Zaprimili smo puno prijava za ulaznice pa će dvorana biti ispunjena, naravno, »epidemijski« ispunjena. Osim besplatnih ulaznica, mališani su danas dobili i bojanke s likovima iz filma, a svi koji svoj likovni rad nakon projekcije pošalju e-mailom, dobit će poklone vezane uz film (kape, bedževe…), pojasnio nam je Marko Pekić te je najavio projekcije za sljedeću nedjelju.


Naime, i 22. studenoga, kino Lič ponudit će dvije projekcije – u ranijem terminu (15.30 sati) na rasporedu je animirani film »Trolovi«, a u 17.30 sati bit će prikazana obiteljska komedija »Rat u kući«. Ulaznice je već moguće nabaviti na Kino.hr gdje je moguće pronaći sve informacije o ovim, ali i budućim projekcijama, baš kao i na službenim stranicama Općine Fužine.


– Nadamo se da ćemo još ove godine otvoriti kino i u Mrkoplju pa će Gorani u filmovima moći uživati na tri lokacije – u Vrbovskom, Liču i Mrkoplju – što je i više nego odlično za malu sredinu, istaknuo je Pekić.


Redovita u kinu


U redu za kokice našili smo sestru i brata – Leonu i Deni Stević – iz Liča koji su u pratnji majke Maje Starčević već navikli na ličko kino jer im djed i baka žive – iznad kina.


– Meni je danas biti ovdje »top«. Obožavam filmove i nadam se da ću ići na sve koji će biti prikazani – i s bratom i s prijateljicama. Odlično je i što sada ne moram biti uz knjigu, nego popodne provodim u kinu, u šali nam je rekla 12-godišnja Leona, no onda ipak dodala da ipak neće moći »pobjeći« od učenja.


A o odrastanju uz kino i kokice sve je dobro poznato Marini Jež koja sa svojim obrtom prikladno nazvanim »Venit result« (doći i realizirati) već nekoliko godina daje podršku kinima u malim sredinama.


– Gušt je biti dijelom sreće i uzbuđenja djece iz malih sredina kada dođu kino. Mislim da je odrastanje uz odlaske u kino itekako poželjno te se nadam da će se ove tri kinolokacije u Gorskom kotaru zaista i uspjeti održati te da će dolaziti zainteresirani iz svih krajeva Gorskog kotara.


Mi ćemo s kokicama sigurno pratiti projekcije filmova jer kakav je to film bez kokica?!, zaključila je Marina Jež.