Zabavno druženje

Atraktivno natjecanje u Roswellu: Najbolji kaubojski kotlić skuhala ekipa iz Duge Rese

Danijela PlešeOvog ljeta zahvaljujući trudu i angažiranosti KTD-a Fužine te Odjela za turizam Fužine koji pri njemu djeluje, ali i njihovim suradnicima, kaubojsko selo Roswell nudilo je prigodne aktivnosti i događanja, a među njima je i kuhanje najboljeg kaubojskog kotlića koje je bilo na programu prošlog vikenda.


Odjel za turizam Fužine osigurao je sve potrebno kako bi se natjecanje u kuhanju kaubojskog kotlića odvijalo bez ikakvih problema, a naručili su za posjetitelje i dodatne porcije gulaša iz fužinskog hotela Bitoraj kako ne bi nitko ostao gladan.


Najbolji kaubojski kotlić skuhali su predstavnici ekipe The Brothers iz Duge Rese koji su dobili 71 bod. Drugo mjesto osvojila je ekipa The Spice Hand Gang iz Liča sa 65 bodova, a treća je bila ekipa Duo Grintos – drugi pjat iz Dražica sa 63 boda. Ukupno je bilo prijavljeno sedam ekipa, a još su se natjecali kuhari iz Bakra, Ravne Gore i Plešca. Specifični su bili natjecatelji jer su svi poštivali dress code – u duhu Divljeg zapada – kaubojski!
Žiriju u sastavu Andrej Kauzlarić (Hotel Bitoraj), Petra Kovačević (Lovački dom Arnika) te Silvija Sobol (Odjel za turizam Fužine) nije nimalo bilo lako donijeti odluku tko je najbolji i pazilo se na nekoliko uvjeta koji su morali zadovoljiti kako bi osvojili vrijedne nagrade među kojima su bili i domaći lokalni autohtoni specijaliteti poput domaćeg sira i meda. Nakon proglašenja nastavilo se druženje uz kaubojske manire, u nadi da će ovakvih natjecanja biti još!