Ljetne akcije

Akcije darivanja krvi u Brod Moravicama i Ravnoj Gori. Rekorder ju dao 114. put

Marinko KrmpotićBROD MORAVICE/RAVNA GORA – Na ljetne akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane u Brod Moravicama i Ravnoj Gori odazvali su se, što je vrlo pohvalno, ponajprije mladi ljudi. U Ravnoj Gori se odazvalo 25 osoba, krv je dalo njih 24, a u Brod Moravicama akciji se odazvalo 13 osoba i svih 13 je dalo krv.


Od tih ukupnih 37 darivatelja po broju davanja ovom je prigodom na čelu Skrađanin Nenad Crnković koji je dao krv 114 puta, a u stotkaše spada i Damir Crnković (Brod Moravice) koji je krv dao 103 puta. Treći je na toj listi njegov sumještan Slaven Crnković s 86 davanja, a dalje slijede – Dražen Kordiš (Ravna Gora) 80, Antonio Tušek (Brod Moravice) 66, Nikola Stepić (Ravna Gora) 60, Goran Legović (Brod Moravice) 59, Alen Štimac (Gornja Dobra) 57, Darko Brajdić (Brod Moravice) 54, Dalibor Podobnik (Ravna Gora) 51, Antonio Crnković (Brod Moravice) 48, Ivan Crnković (Brod Moravice) 48, Stjepan Grevinger (Delnice) 43, Emil Tušek (Brod Moravice) 42 te Hrvoje Liker (Ravna Gora) 40.


Od žena na čelu liste je Božica Crnković (Skrad) s respektabilnih 36 davanja, a uz nju akciji su se odazvale i Helena Skender (Ravna Gora) 18, Kristina Marijanović (Vrbovsko) 5 te Paula Jurković (Brod Moravice) 2. Tradicionalno, akcija je provedena u suradnji sa Stručnim timom Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, a nesebičnu pomoć pružile su volonterke Ivanka Svetličić i Karlica Krulić u Ravnoj Gori te Vanje Čavić u Brod Moravicama. Iz CK-a Delnice, koji je organizirao i ovu akciju, zahvaljuju svakom darivatelju, medijima, Općini Brod Moravice, Općini Ravna Gora, Domu zdravlja »dr. Josip Kajfeš« te Osnovnoj školi Brod Moravice.