ZBRKA U NAVIKAMA

Gdje Gospićani kupuju kruh nedjeljom kada su (skoro) sve trgovine zatvorene?

Marin Smolčić



GOSPIĆ – (Ne) rad većine gradskih trgovina nedjeljom izazvao je podosta zbrke u navikama građana. Događalo se da nedjeljom u cijelom Gospiću radi samo jedna mala trgovina pokraj Opće bolnice Gospić. Radi li ili ne lako je bilo zamijetiti po dugim redovima kupaca jer je u malešnu trgovinu dimenzija 3X3 metra mogao ulaziti samo po jedan kupac. Kako se sve ovo odrazilo na rad najveće pekare u Ličko-senjskoj županiji pojasnio nam je vlasnik Danijel Tušak.


 


-Ove promjene izazvale su dosta pomutnji kod građana. Gospić je grad od 7,5 tisuća stanovnika i mnoge su obitelji bile prisiljene nedjeljom same peći kruh ili kruh kupovati subotom. Svim pekarama u Gospiću na ovaj je način smanjena proizvodnja i priprema pekarskih proizvoda u te dane.





Mi smo se barem donekle snašli jer smo nedjeljom opet otvorili naš kiosk za prodaju kruha, peciva i slastica na lokaciji Čardak. Od početka ove godine kupcima se postepeno vraćaju navike pa po pekarske proizvode nedjeljom odlaze na tu lokaciju.


U prvo vrijeme kada je malo tko u Gospiću znao hoće li trgovine raditi nedjeljom ili ne, ljudi su se pomalo zbunili.


 


Mi pekari smo u te dane smanjili proizvodnju. Unatoč svemu mi pečemo nešto više kruha nedjeljom ujutro jer opskrbljujemo NP Plitvička jezera. U ovo doba godine potražnja za našim proizvodima je dosta manja, ali smo dužni peći kruh prema Ugovoru, pojasnio nam je Danijel Tušak, vlasnik najveće pekare na ovim prostorima. Njegova pekara zapošljava ukupno 60 radnika potrebnih za proizvodnju i funkcioniranje ovakvog resursa.