ZDRAV ŽIVOT

Festival sportske rekreacije na Liburniji: Subota u Voloskom, nedjelja na Učki

Marina Kirigin

Festival će napustiti svoju »bazu« na Platku i ponuditi atraktivne programe na moru i planini (jedrenje, surfanje, foil, sup, vaterpolo i planinarenje), kojima će se obilježiti Dan grada Opatije.OPATIJA – Festival sportske rekreacije Platak 2021, što ga pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ-a i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a, ovaj će vikend napustiti svoju »bazu« na Platku i ponuditi atraktivne programe na moru i planini, a kojima će se obilježiti proslava Dana grada Opatije. Volosko će biti središte subotnjih događanja pa će tako već od 8 sati zaljubljenici morskih aktivnosti doći na svoje.


Od 8 do 18 sati održavat će se škola jedrenja na krstašu (OpaSailing School & cruise). Pod vodstvom profesionalnih skipera i na školskom brodu Este 24 tečaj će se održavati s početkom u 8, 10, 12, 14, 16 i 18 sati, traje 90 minuta, a namijenjen je ekipama od 3 do 5 članova. Organizator posebno za ovu prigodu omogućava tečaj po promotivnoj cijeni od 80 kuna po članu ekipe, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na [email protected] ili porukom preko Facebook stranice.


Windsurf tečaj


U isto vrijeme, Marotti windsurf centar organizira windsurf tečaj za sve generacije. U školi svjetskog prvaka i pod stručnim vodstvom bit će ponuđena promotivna cijena tečaja svima koji se prethodno najave na [email protected] ili na broj 099 6629 546. Za one koji nisu zainteresirani za jedrenje na dasci nudi se vožnja supom uz stručno vodstvo, a znalci ove aktivnosti imat će priliku sup unajmiti po promotivnoj cijeni od 30 kuna po satu. Za sve one koji žele isprobati sup, od 10 do 14 sati osiguran je besplatan najam u trajanju od 15 minuta.
Posebno atrakcija svakako će biti elektro foil, svjetski hit »lebdenja na dasci iznad vode«, a Marotti windsurf centar omogućit će i najam foila po promotivnim cijenama i to od 10 do 14 sati.
Volosko je i središte vaterpola pa će se u subotu od 10 do 12 sati održati i promocija vaterpola na plivalištu VK Opatija, gdje će se svi zainteresirani moći okušati u ovom popularnom sportu.


Visitor centar


U nedjelju 25. srpnja festival se seli na Učku, koja od ove godine nudi i posebnu atrakciju – Visitor centar na Poklonu. U 10.30 sati započet će planinarski pohod u suradnji s PD-om Opatija, a u kojem će, pod stručnim vodstvom, planinari preći oko 6,5 km na laganoj ruti Poklon – land art staza Sapaćica-Stražica – Poklon. Od 13 do 18 sati omogućit će se razgledanje novog Visitor centra Poklon i to po promotivnim cijenama (30 kn odrasli, djeca 20 kn).


– Za sve one koji na Učku žele autobusom, podsjećamo da prometuje redovna linija Autotroleja te se preporučuje polazak iz Opatije u 9.30 i povratak s Učke u 18 sati. Ovim se programima Festival sportske rekreacije potvrdio kao vodeća manifestacija ovog tipa koja spaja zeleno i plavo te promiče i zdrav život i sadržaje koje nude Kvarner i Gorski kotar – istaknuo je Dalibor Korenić, tajnik Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a.