Glazbeni dani HRT-a

Dora ostaje u Opatiji još tri godine: Dujmić i Bačić potpisali suradnju u festivalskom gradu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Do iduće Dore, 2022. godine, nadamo se da će se situacija promijeniti nabolje i da će manifestacija biti višednevna - rekao je Kazimir BačićOPATIJA – Festival Dora je u Opatiji rođen, u festivalski grad se vratio prije tri godine i u njemu će ostati i u iduće tri godine. Projekt Glazbeni dani HRT-a čije finale predstavlja Dora – hrvatski izbor pjesme i izvođača za Eurosong i dalje će se realizirati u Opatiji uz želju da se glazbeno zbivanje u veljači pokuša obogatiti i produžiti možda i na cijeli tjedan.


Produžetak ugovora o suradnji, na zadovoljstvo svih koji su u ovu priču iz Opatije uključeni, potpisali su jučer na terasi hotela Milenij glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, direktor Opatije 21 Igor Štok i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković. Festivalskoj Opatiji, suncem okupanoj, ali i nastavku uspješne suradnje nazdravilo se uz čašu pjenušca, a goste je došao pozdraviti i direktor hotela Milenij Ilija Turić, budući da su Amadria park hoteli također značajna podrška cijelom projektu.


– Potpisom ovog sporazuma, osigurali smo da će se u iduće tri godine Glazbeni dani HRT-a, odnosno Dora održavati u Opatiji. Nastavit će se festivalska tradicija grada koja traje još od davnih pedesetih godina prošlog stoljeća, zbog čega sam vrlo zadovoljan.

Opatija je izvrstan domaćin, a Dora je ove godine bila naša najgledanija emisija u veljači, bez obzira što zbog epidemiološke situacije u dvorani nije bilo gledatelja. Do iduće Dore, 2022. godine, nadamo se da će se situacija promijeniti nabolje i da će manifestacija biti višednevna – rekao je Kazimir Bačić koji vjeruje da će se u te tri godine nastaviti opatijski “uspješan festivalski niz”, na zadovoljstvo svih gledatelja i slušatelja.


Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić svjestan je da najgledanija emisija na HRT-u donosi izvanrednu promociju ovom gradu, te priželjkuje da se glazbeni projekt produži na čitav tjedan uoči Dore.
– Dora i u iduće tri godine ostaje u Opatiji i to je činjenica koja nam puno znači i zbog koje mi je izuzetno zadovoljstvo potpisati danas ovaj ugovor s HRT-om. Ovaj nam festival donosi veliku promociju, Opatija se promovira putem televizije i drugih medija. No, kako bismo i dalje zadržali visok nivo cijelog projekta, već danas započinjemo pripreme za Doru 2022. – naveo je Ivo Dujmić, po čijim se riječima festival održava izvan glavne sezone, u vrijeme kada baš putem različitih, što atraktivnijih događanja treba utjecati na bolju turističku posjećenost.


Odlične prognoze za Albinu

Kazimir Bačić je jučer u Opatiji komentirao i skorašnji nastup ovogodišnje pobjednice Dore, mlade pjevačice Albine i njezinog tima na Eurosongu.
– Prognoze su odlične, a Dora u Opatiji je ove godine iznjedrila zbilja odličnu pjesmu i izvođačicu. Nadamo se dobrom uspjehu na Eurosongu u Rotterdamu – zaključio je optimistično glavni ravnatelj HRT-a.


Da bi se zahtjevan projekt mogao realizirati, Sportska dvorana Marino Cvetković se svake godine pretvara u luksuzan TV studio, o čemu je govorio “glavni i odgovorni” za tehnički dio priče, direktor Opatije 21 Igor Štok.


– Omogućiti da se ovakav spektakl kao što je Dora upriliči u transformiranoj sportskoj dvorani zahtjevan je posao. No, uspijevamo zadovoljiti sve zahtjeve HRT-a, dvorana svake godine iznova položi ispit i na taj način dajemo velik doprinos promociji Opatije – istaknuo je Igor Štok.


Foto Marko Gracin


Ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković izrazio je zadovoljstvo zbog toga što će se Opatija i u iduće tri godine održavati upravo u festivalskome gradu.
– Jako mi je drago što možemo sudjelovati u ovako značajnom projektu i zbog toga što se Dora vratila u grad gdje je i rođena. Nadam se da će u budućnosti Dani HRT-a biti višednevni, jer je ovakav vid ponude višestruki dobitak za destinaciju i iz godine u godinu vraća Opatiju na poziciju koja joj i pripada – izjavio je Ernie Gigante Dešković.