YouTuberica Akari

VIDEO Djevojka iz Japana snimala svoju vožnju po Rijeci: Do Škurinja je stigla bez navigacije, a onda ju je uhvatila panika na obilaznici

S.M.

Foto: YouTube Screenshot

Foto: YouTube Screenshot

Uzbrdica, kvačilo, kružni tokovi i vozači koji voze previše brzoJapanska YouTuberica Akari snimila je video o vožnji u Rijeci, uspoređujući ju s vožnjom u državi iz koje dolazi. Akari je imala misiju; sjesti u auto i dovesti se do trgovačkog centra na Škurinju bez navigacije.


Na početku videa kaže da je nekoliko puta uspjela stići do svoje destinacije pomoću GPS-a, a sada osjeća da bi napokon mogla voziti bez pomoći aplikacije.


No, kada je promašila izlaz na kružnom toku i slučajno završila na zaobilaznici, shvatila je da se prevarila.
U jednom ju je trenutku uhvatila panika jer se prepala da se spaja na autocestu, ali laknulo joj je kada je shvatila da je riječ o zaobilaznici.


Akari je čitavim putem u videu objašnjavala koliko joj je teža vožnja po Rijeci jer je puno uzbrdica te da ju zbog “vage” hvata nervoza hoće li udariti auto iza sebe.


Otežavajuća okolnost vožnje joj je i ta što u Japanu vozi automatika i tek je nedavno dobila  dozvolu za upravljanje automobilom s mjenjačem.


Osim uzbrdica i kvačila, kazala je da susreće mnoštvo vozača koji voze previše brzo, a iznenadila se i koliko su joj puta trubili. U jednom se trenutku ispričala vozačima iza sebe koji su trubili, upitavši zbog čega nigdje ne može kupiti naljepnicu da je vozačica početnica. Šaljivo je dodala da će nabaviti neku na kojoj piše da je iz Japana.


Nakon što je promašila izlaz i napravili poveći krug zaobilaznicom, Akari je ipak iskoristila GPS te napokon stigla do svoje destinacije.