VRIJEDAN JUBILEJ

Deseta obljetnica gospićkog Zavoda za hitnu medicinu: Ekipa koja spašava živote i zdravlje

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Vi ste dio ekipe koja spašava ljudske živote i zdravlje, ne pitajući pri tome koje ke doba dana ili dan u tjednu. Iza vas su deseci tisuća prijeđenih kilometara i tisuće sati ustrajnog, stručnog rada, rekao je uz čestitke djelatnicima Zavoda župan Ernest Petry.GOSPIĆ – Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije danas obilježava desetu godišnjicu osnutka. Formalno je osnovan odlukom Skupštine Ličko-senjske županije od 31. ožujka 2011. godine, a službeno je započeo s radom 1. ožujka 2012. godine.


Tim povodom župan Ličko-senjske županije Ernest Petry s najbližim je suradnicima obišao ispostavu u Gospiću.


-Vi ste dio ekipe koja spašava ljudske živote i zdravlje, ne pitajući pri tome koje ke doba dana ili dan u tjednu. Iza vas su deseci tisuća prijeđenih kilometara i tisuće sati ustrajnog, stručnog rada, rekao je uz čestitke djelatnicima Zavoda župan Ernest Petry i poželio im puno uspjeha u budućem radu i naveo da će Ličko-senjska županija i dalje biti podrška Zavodu za hitnu medicinu te da stoji na raspolaganju za svaku pomoć koja može dovesti do podizanja kvalitete rada hitne medicinske službe.
Ravnateljica Zavoda Martina Brmbolić zahvalila je županu na dolasku i podršci i navela:


-Zavod obavlja djelatnost izvanbolničke hitne medicine, zdravstvena je ustanova čiji timovi zbrinjavaju pacijente na terenu te je kao takva jedina u našoj županiji. Zavod djeluje kroz ispostave Gospić, Otočac, Korenica, Senj, Novalja, Karlobag, Lovinac i punkt pripravnosti Donji Lapac. Velika je to zdravstvena ustanova u kojoj su zaposlena 132 radnika, od kojih su 122 radnika članovi timova hitne medicinske službe (doktori, medicinske sestre/tehničari, vozači), rekla je ravnateljica Martina Brmbolić.U Gospiću je osim timova T1 i T2 smještena i Prijavno-dojavna jedinica koja zaprima i obrađuje pozive iz cijele županije te koordinira timovima i upućuje ih na intervencije. O važnosti Zavoda govori podatak da je tijekom 2021. godine Prijavno-dojavna jedinica zaprimila čak 19 915 poziva i obavljeno je 18 156 medicinskih zbrinjavanja i intervencija. Svim djelatnicima Zavoda ravnateljica Brmbolić čestititala je desetu godišnjicu, zahvalivši im se na svemu što čine, kao i na tome što su odabrali da se bave ovim teškim, ali ujedno i plemenitim zanimanjem. U Zavodu se konstantno radi na podizanju kvalitete rada hitne medicinske službe, prvenstveno kroz educiranje djelatnika, a tako se planira nastaviti i u narednom razdoblju.