Dani smokava

Deni Srdoč u Krku na gala večeri upriličuje gastronomski hommage smokvi

Mladen Trinajstić

Deni Srdoč / Foto TZG Krk

Deni Srdoč / Foto TZG Krk

Fine dining event "Smokva by Deni Srdoč" bit će održan 30. kolovoza u restoranu "Marina Blue" krčkog hotela Marina



Organizatori i domaćini “Dana smokava”, prodajno-izložbenog i gastronomskog događanja posvećenog toj na Krku sveprisutnoj mediteranskoj voćki koje će se idućeg tjedna odvijati u tom otočnom gradu, najavili su nam još jedan novoosmišljeni i u spomenutu manifestaciju uklopljeni gastronomski događaj.


– Ljubitelje smokava ali i vrhunske gastronomije ovim putem pozivamo da nam se pridruže na fine dining eventu “Smokva by Deni Srdoč” koji će se održati u ponedjeljak, 30. kolovoza, u 19 sati u restoranu “Marina Blue” krčkog hotela Marina, predstavila nam je Ivana Kovačić, direktorica krčkog TZ-a.


Bit će to pravi gastronomski doživljaj jer će međunarodno poznat i priznati mladi chef Deni Srdoč, rođeni Krčan te ujedno i aktualni glavni chef restorana Nebo riječkog Hilton Costabella Beach Resorta, upriličiti pravi gastronomski hommage smokvi – i to u obliku gala večere, otkriva nam Kovačić.




Uz fantastičan jelovnik, poslužit će se vina ovoga kraja, i to uz pomoć nedavno osnovane Udruge Vina Kvarnera – Kvarner Wines. Vinsku prezentaciju vodit će tajnik Udruge Kvarner Wines, Žarko Stilin Belac, a jelovnik će sadržavati sve delicije na temu smokava koje je “izmaštao” Deni Srdoč.


Jedan od naših danas zasigurno najcjenjenijih i najhvaljenijih chefova ponuditi će tako delicije poput slijeda s junećim tartarom i ukiseljenim smokvama; marinadu od oslića s umakom od naranče i smokava; rižoto od šumskih gljiva i kozica s redukcijom smokvi; konfitiranu janjetinu glaziranu smokvama; čokoladnu terinu s kremom od vanilije; crumble od lješnjaka i flambirane smokve…


Ovaj mladi chef je restoranu Draga di Lovrana priskrbio prestižnu Michelinovu zvjezdicu pa itekako zna kako smokvu pretvoriti u pravu zvijezdu, kaže čelnica krčkog TZ-a predstavivši nam da će, za ograničeni broj posjetitelja restorana krčkog hotela Marina (koji na vrijeme rezerviraju svoje mjesto), Srdočev gastronomski hommage smokvi biti dostupan po cijeni od 390 kuna po osobi.


Svi koji se odluče priključiti uživanju u čarima smokve ali i vrhunske gastronomije Denija Srdoča svoje mjesto na najavljenom gastro eventu mogu rezervirati pozivom na broj 091 265 5764, odnosno posredstvom elektroničke pošte na [email protected].