Položili cvijeće

Delegacija Pokreta »Jugoslovenski centar Tito« iz Beograda posjetila Rijeku

Ervin Pavleković

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana Krizanec

Tijekom njihovoga šestodnevnog putovanja u sklopu kojeg su posjetili Zagreb, Sežanu, Izolu, Rovinj, Poreč, Pulu, svoju turneju završili su DANAS u Rijeci.RIJEKA – Posjetom organizacije Pokret »Jugoslovenski centar Tito« Rijeci, u sklopu koje su s Društvom »Josip Broz Tito« Rijeka prošetali gradom, održali zajednički radni ručak te položili cvijeće na spomenik Oslobođenja na Delti završen je sedmodnevni obilazak raznih regionalnih mjesta kojem je cilj učvršćivanje suradnje među antifašističkim organizacijama s prostora bivše države.


Delegacija Pokreta »Jugoslovenski centar Tito« iz Beograda nedavno je, 14. rujna, prisustvovala u Kopru u Sloveniji, svečanosti ujedinjenja od fašističke Italije anektirane pokrajine Primorska, matici zemlji Sloveniji i Jugoslaviji.


Tijekom njihovoga šestodnevnog putovanja u sklopu kojeg su posjetili Zagreb, Sežanu, Izolu, Rovinj, Poreč, Pulu, svoju turneju završili su DANAS u Rijeci.
Kako nam je kazala Biserka Perman, potpredsjednica Društva »Josip Broz Tito« Rijeka, jučer su na dnevnom redu bili dogovori o nastavku suradnje i budućim zajedničkim akcijama i programima. Točnije, radi se o aktivnostima koje su im, rekla je, programski slične ili iste, pa se dogovara suradnja u konkretnijem obliku.


Tijekom svojih putovanja delegacija Pokreta »Jugoslovenski centar Tito« je ostvarila više susreta i sastanka s udrugama antifašističkih boraca i antifašista te s više društava »Josip Broz Tito« u posjećenim gradovima i mjestima, a tom su prigodom obišli niz spomenika i povijesnih lokaliteta iz Drugoga svjetskog rata. Cilj je te organizacije koja baštini tradiciju narodnooslobodilačke borbe i njeguje sjećanje na lik i djelo Josipa Broza Tita učvršćivanje suradnje među antifašističkim organizacijama s prostora bivše Jugoslavije.