HAMAG-BICRO

Ćorić, Petry i Vrbanec potpisali sporazum o razvoju gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Upravo će agencija HAMAG-BICRO intenzivno pratiti taj razvoj koja od danas ima svoj ured u Gospiću, zaključio je župan Petry.GOSPIĆ – S ciljem intenzivnijeg razvoja gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji danas je u Razvojnom centra Ličko-senjske županije potpisan Sporazum o suradnji između HAMAG-BICRO-a i Ličko-senjske županije. Potpisivanju je svjedočio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, dok su svoje potpise na sporazum dali ličko-senjski župan Ernest Petry i predsjednik Uprave  HAMAG- BICRO-a Vjeran Vrbanec.


U uvodnom dijelu svečanosti župan Petry je naglasio važnost potpisivanja današnjeg Sporazuma jer će na taj način budućim poduzetnicima ličko-senjske županije biti dostupne brojne usluge koje su od danas u Razvojnom centru otvorene nove radnje prostorije ispostave HAMAG-BICRO.

-Unatag 7-8 mjeseci smo intenzivno radili na ukupnom podizanju gospodarstva u našoj Županiji, uz veliki oslonac Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. U tijeku su brojne aktivnosti na pokretanju poduzetništva u Ličko-senjskoj županiji, a javnost je upoznata kako smo sve ovo vrijeme imali intenzivne aktivnosti sa svim resornim Ministarstvima Vlade RH. Zato s pravom očekujemo veliki broj investitora, od javnih ustanova i poduzeća do privatnih ulagača. To se događa disperzivno, po cijeloj županiji, u svim Gradovima i Općinama. Upravo će agencija HAMAG-BICRO intenzivno pratiti taj razvoj koja od danas ima svoj ured u Gospiću, zaključio je župan Petry. Na ove riječi se nadovezao predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec.-Potipisivanje Sporazuma s Ličko-senjskom županijom o uspostavi našeg ureda ima veliko značenje jer to znači biti na mjestu događaja, vođenje brige o svemu što se tiče gospodarstva na ovim prostorima. Ovo je danas dvanaesti Ured HAMAG-BICRO u Hrvatskoj, a to znači da nam je ostalo još osam za pokretanje. Ovo je važan nastavak započetog ciklusa iz 2012. godine kao Razvoja poduzetničke mreže. Kako sam vidio Razvojni centar Ličko-senjske županije ima idealne uvjete za inkubatorsko-akceleracijaki razvoj koje ujedinjujemo u jednu veliku mrežu, rekao je Vjeran Vrbanec.


Podrška ministra Ćorića


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić potvrdio je riječi predhodnih govornika i nadodao kako je danas riječi o novom gospodarskom uzletu Ličko-senjske županije.


-Boravak HAMAG-BICRO u nekom dijelu Hrvatske je definitivno znak da je ova agencija postaje vjerni pratitelj u nekoj sredini gdje postoje idealni uvjeti u mikro, malom i srednjem poduzetništvu. Upravo je u tome veličina današnjeg događaja i sjajna stvar za poduzetnike s ovih prostora koji će i u ovoj zgradi imati mjesto i način upoznati se s mnogim nejasnoćama vezanim uz njihovo poslovanje. Oni će ovdje možći zatražiti konkretnu informaciju i pomoć. Važno je da je pozicija HAMAG-BICRO zapravo pozicija produljene ruke koja je uvijek omogućavala dolazak do naših poduzetnika. Bilo kroz financijske instrumente, bilo kroz brojne programe, istaknuo je ministar Ćorić i poželio skoro povećanje broja zaposlenih u novom uredu.Današnjem potpisivanju bila je nazočna saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, gradonačelnici Gradova Otočca i Gospića Goran Bukovac i Karlo Starčević, ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević kao i nekolicina načelnika Općina. Nakon ovoga skupa župan Petry je organizirao još jednu koordinaciju na kojoj su sudjelovali gradonačelnici i načelnici Općina koji su elaborirali gospodarsku problematiku na svojim područjima i od ministra Ćorića zatražili pomoć u njezinu rješavanju.


Sadržaj nastao u suradnji: