Duhovna udruga

Članice “Mrve sriće” u Senju prodavale ukrase za pomoć potrebitima

Dorotea Prpić

Foto D. PRPIĆ

Foto D. PRPIĆSENJ- Članice senjske duhovne udruge Mrva sriće zatekli smo na senjskoj placi gdje su na prigodnom prodajnom štandu izložile dekoracije i čestitke povodom skorašnjih blagdana Svetog Nikole i Božića. Izložene ukrase i rukotvorine izrađivale su same, a sav prihod od prodaje namijenjen je pomoći siromašnima i bolesnima.


Bilo je tu adventskih vijenaca i prigodnih poklona za odrasle i djecu, a Senjani su kao i svih ovih prethodnih godina pokazali veliko srca i kupili ponešto na štandu, posebno jer znaju da je prodaja humanitarnog karaktera i da će svojom kupovinom nekome u potrebi pomoći.


Mrva sriće kao samostalna udruga djeluje od 2009. godine, no oduvijek njeguje čvrste veze s Crkvom i Caritasom, a i sami začeci udruge proizašli su iz humanitarnih likovnih radionica koje su se održavale u senjskom župnom dvoru.
Uz poneku donaciju, uglavnom se financiraju same prihodom od prodaje članica Udruge, a osim akcija koje same organiziraju, najčešće povodom Božića i Uskrsa, Udruga redovito sudjeluje i u drugim humanitarnim akcijama koje se organiziraju na nivou Grada Senja.


„Naši su prihodi mali, a naše pomoći nisu bombastične, ali su od sveg srca. Sretne smo i ponosne da možemo pomoći i drugima pružiti mrvu sriće. Sve smo prodali i zadovoljni smo prikupljenim sredstvima. Zahvaljujemo našim sugrađanima koji su svojom kupovinom podržali našu akciju.“ kaže voditeljica Udruge Mrva sriće Marija Knifić. DOROTEA PRPIĆ