Promocija turizma

BBC Travel o Kvarneru i otoku Lošinju: Uz „Kvarner Efekt“ do prirodnog ozdravljenja

Alenka Juričić Bukarica

snimio Sergej DRECHSLER

snimio Sergej DRECHSLER

U tekstu se također spominju i posjete članova dinastije Habsburg, što je pridonijelo stjecanju slave otoka Lošinja kao "otoka wellnessa i vitalnosti".Britanski portal BBC Travel objavio je reportažu o Kvarneru i otoku Lošinju kao mjestima kamo se oduvijek „dolazilo po zdravlje“, javili su it Turističke zajednice Kvarnera navodeći kako je reportaža rezultat dugogodišnje suradnje s novinarkom Kristin Vukovic. Kao autorica teksta „Hrvatski iskonski otok wellnessa“, Vukovic, koja je ustvari njujorška je dopisnica BBC Travela, u više je navrata boravila na Kvarneru i vrlo dobro poznaje raznolikost ponude i blagodati koje ova regija pruža.


U reportaži se usredotočila na povijest i razvoj zdravstvenog turizma na Kvarneru naglašavajući jedinstvene klimatske uvjete otoka Lošinja, njegove brojne zdravstvene beneficije, posebno povezane s zdravljem dišnih puteva. Otok Lošinj ima jedinstvenu kombinaciju čistoga zraka zasićenog česticama morske soli i esencijalnih ulja te optimalne vlažnosti i temperature i time pruža „aromaterapiju“ na otvorenom.


U tekstu se također spominju i posjete članova dinastije Habsburg, što je pridonijelo stjecanju slave otoka Lošinja kao “otoka wellnessa i vitalnosti”.


Kvarner Efekt
– Nezaobilazni dio posvećen je i „Kvarner Efektu“ procesu koji zahvaljujući posebnoj mikroklimi Kvarnera pruža prirodno ozdravljenje, kažu u TZ Kvarnera nadodajući kako odlična kvaliteta zraka, aerosol iz morskog zraka i visoke koncentracije soli u Jadranskom moru čine Kvarner vrhunskim okruženjem koje pogoduje zdravlju i koje je oduvijek, a posebno u ovim korona okolnostima od iznimnog značaja.


Inače, portal BBC Travel ima više od tri milijuna pratitelja na društvenim mrežama, a Vukovic osim za BBC Travel, objavljuje i za The New York Times te još cijeli niz ostalih publikacija specijaliziranih za putovanja i zdravstveni turizam. Osim toga radila je i kao reporterka renomiranog magazina Condé Nast Traveler, surađivala sa američkim luksuznim lifestyle magazinom Jetsetter, bila je istraživačica u InStyleu i Vogueu, izvršna je urednica American Spa Magazin, a prošle godine osvojila je i prvo mjesto u natjecanju Društva američkih putopisaca (Society of American Travel Writers), i to tekstom o „dalmatinskoj fjaci“ objavljenim na BBC Travel-u.


Podizanje kvalitete


– Promocija Kvarnera na svjetski poznatom BBC Travel portalu od izuzetnog je značaja i nadamo se da će dodatno potaknuti turiste na dolazak u hrvatsku koljevku zdravstvenog turizma – Kvarner. Cilj nam je nastaviti u tom smjeru te konstantnim podizanjem kvalitete i ponude privlačiti goste svojom autohtonim doživljajem, netaknutom i očuvanom prirodom, tradicijom i domaćinskim ugođajem, stvarajući uvijek nove teme i motive za promociju Kvarnera, istaknula je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.