Klub "Potkoš"

Auto Show Fužine: Kraj Porsche i Ferrari ljepotana zasjala i Ujina kola s jednom konjskom snagom

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Temeljni je cilj bio, istaknuo je Dario Delak, predsjednik novosnovanog Auto karting kluba "Potkoš" predstaviti ne samo klub, već i dio atrakcija i zanimljivosti koje prate svijet auto moto sporta.FUŽINE – Auto-karting klub “Potkoš” u prvu godinu postojanja krenuo je vrlo dojmljivo – organizacijom atraktivnog druženja nazvanog Auto Show Fužine 2022. Na igralištu pod branom za prvu “epizodu” ovog druženja, koje bi trebalo postati tradicionalno i pretvoriti se u sportsko-turističku manifestaciju koja će već u proljeće na područje općine Fužina privlačiti goste, organizatori su osigurali pažnje vrijednu “izložbu” trkaćih automobila u kategorijama povijesnih i sportskih vozila, vidjeti se i uživat moglo i u nekoliko lijepih Porsche i Ferrari ljepotana, svoju “ergelu” predstavio je i Hyundai, a ugledni automehaničarski obrt Čebuhar predstavio se ogromnim vozilom namijenjenim transportu i uklanjanju s ceste oštrećenih velikih vozila kao što su kamioni i autobusi.


Temeljni je cilj bio, istaknuo je Dario Delak, predsjednik novosnovanog Auto karting kluba “Potkoš” predstaviti ne samo klub, već i dio atrakcija i zanimljivosti koje prate svijet auto moto sporta: “Baš zato smo uz pomoć zaljubljenika u auto moto svijet doveli u Fužine i stare dobre sportske trkaće automobile, i atraktivne svjetski znane marke, kao i potpuno nove automobile čuvenog automobilskog proizvođača Hyundai. Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji, a to su ponajprije Općina Fužine, Drvenjača Fužine i Čebuhar Grupa kao glavni sponzori, te Lovački dom Arnika, restoran Vera, kafić Sky, hotel Bitoraj i konoba Volta. Kad je o našem klubu riječ, uz dvadesetak članova koji sudjeluju u organizaciji, imamo i dva vozača koja će uskoro naš klub predstavljati na tzv. povijesnim utrkama, odnosno utrkama na kojima nastupaju stari automobili. To su Dino Baričevac koji vozi Fiat 128 Sport i Leo Černi koji vozi Fiat Ritmo. Oni će nastupati na utrkama u Hrvatskoj i van nje, a naravno da nam je želja da možda jednog dana i na našem području organiziramo jednu takvu utrku”, rekao je Delak.


Ujo i Lisac

Stari dobri brzi Fiati, šminkerski i moćni Porsche praćen isto takvim Ferrarijem, pouzdana Huyndai vozila… sve je to bilo lijepo za vidjeti. No, sve je to bilo, bar na trenutak, u sjeni Ujota i njegovog Lisca. Jer, kad je Ujo svoja kola na četiri kotača vučena jednom jedinom konjskom snagom postavio pred sve te Ferarrije i Porschee koji imaju na tisuće konja pod svojim haubama – ma nitko više nije slikao te lude makine, već samo Ujota i Lisca!Foto Marinko Krmpotić


To će, logično, biti moguće jedino ako se jave jaki i kvaliteni sponzori, rekao nam je načelnik Općine Fužine David Bregovac: “Već duže vremena ja i Arsen Ulčar, jedan od najznačajnijih ljudi u hrvatskom auto sportu, maštamo o tome da napravimo jednu utrku kojom bismo, primjerice, vezali Novi Vinodol, Lič i Fužine, odnosno plavo i zeleno ove naše prekrasne županije. Za to treba puno sredstava pa ćemo se okrenuti i mogućnostima nalaženja tog novca, a ovaj Auto Show Fužine 2022 jedan je od prvih koraka ka tome. Naravno, plan nam je ovaj susret pretvoriti u tradicionalno proljetno druženje, odnosno u jednu od manifestacija zbog kojih će se dokaziti na područje općine Fužine.”, rekao je načelnik Bregovac.