Osnivač Facebooka

Zuckerberg pokrenuo novu opciju na Instagramu i povećao si bogatstvo na 100 milijardi dolara

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

U klubu superbogataša s imovinom većom od 100 milijardi dolara priključio se osnivaču Amazona Jeffu Bezosu i Billu Gatesu iz MicrosoftaZAGREB Bogatstvo osnivača Facebooka Marka Zuckerberga naraslo je na 100 milijardi dolara nakon što je društvena mreža pokrenula novu uslugu kratkih videa, prenosi u petak BBC.


Kompanija je u srijedu u SAD-u pokrenula Instagram Reels, konkurenta kontroverznoj kineskoj aplikaciji TikToku. Dionice Facebooka skočile su u četvrtak više od 6 posto. Zuckerbergov udio je 13 posto.


U klubu superbogataša s imovinom većom od 100 milijardi dolara priključio se osnivaču Amazona Jeffu Bezosu i Billu Gatesu iz Microsofta. Šefovi tehnoloških divova pod povećalom su u posljednje vrijeme zbog stalnog rasta moći njihovih kompanija i osobnog bogatstva.
Facebook, Amazon, Apple i Google među najvećim su dobitnicima karantene zbog pandemije koronavirusa, jer sve više ljudi kupuje, zabavlja se i druži preko interneta.


Zuckerbergovo bogatstvo poraslo je ove godine za više od 22 milijarde dolara,  a Bezosovo više od 75 milijardi, pokazuju podaci Bloomberga.