Priznanje

Prof. dr. Bojan Polić bit će predsjednik EFIS-a

Ingrid Šestan Kučić

Bojan Polić / Foto Sergej Drechsler

Bojan Polić / Foto Sergej Drechsler

Ovo je veliko priznanje, kako meni osobno i mojem znanstvenom radu u ovom području, tako i riječkoj i hrvatskoj imunologiji, kratko je poručio prof. dr. PolićProf. dr. Bojan Polić sa Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci budući je predsjednik Europske federacije imunoloških društava (EFIS).


Naime, na Skupštini EFIS-a održanoj u četvrtak izabran je u status President Elect, a funkciju predsjednika ove krovne organizacije europskih imunologa obnašat će u razdoblju od 2024. do 2027. godine.


Kao krovna organizacija EFIS obuhvaća 35 europskih društava i 14.000 članova.
Prof. dr. Polić će u sljedeće tri godine biti član glavnog odbora EFIS-a, a potom predsjednik sa svim operativnim ovlastima, da bi poslije toga, sljedeće tri godine, proveo u statusu bivšeg predsjednika i člana odbora.


Riječki je znanstvenik na izbornoj skupštini europskog društva od sveukupno pedeset predstavnika europskih imunoloških društava dobio 38 glasova, odnosno veliku većinu.


– Ovo je veliko priznanje, kako meni osobno i mojem znanstvenom radu u ovom području, tako i riječkoj i hrvatskoj imunologiji, kratko je poručio prof. dr. Polić.