Svemirske fotke

Ljepote snimljene iz svemira: NASA objavila dosad neviđene fotografije Zemlje

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Nova knjiga bogata je dosad neobjavljenim fotografijama Zemlje koje su zabilježene iz svemira. Prekrasni bijeli oblaci, plavetnilo oceana i šaroliki krajobraz, obogaćuju knjigu koju izdaje NASA.


Knjiga se sastoji od kolekcije dramatičnih slika zabilježenih od strane satelita i pruža pogled na naš planet, kakav do sad još nismo vidjeli. Knjiga jednostavno naslova “Zemlja” svojevrsni je hommage našem planetu na 168 stranica.


U predgovoru knjige, Michael Carlowitz iz Opservatorija, stoji da ponekad vrijedi napraviti korak unatrag i jednostavno se diviti Zemlji. “To je prekrasno, inspirirajuće mjesto i jedini svijet koji će velika većina nas ikad poznavati”, njegove su riječi sa stranica nove knjige.   
NASA Earth Observatory


NASA Earth ObservatoryEngadget prenosi odličnu vijest o tome da je čitava knjiga dostupna na stranicama NASA-e u pdf. formatu i potpuno je besplatna. Ako želite postati vlasnik tvrdog uveza ovih magičnih fotki, onda ćete istu naručiti putem interneta. “Želimo inspirirati ljude da istraže, razumiju i cijene ovaj planet koji zovemo domom”, odgovorili su iz Agencije na pitanje zbog čega je knjiga besplatna. Odluka da ponude besplatnu verziju knjige je pokušaj da osvijeste sve one koji traže rješenja važnih globalnih problema poput pitke vode, hrane i zdravlja čovjeka.


Rupert Bay/NASA


Rupert Bay/NASA