Vrlo malo informacija

Zlonamjerni napad prikupio osobne podatke: Pogođeno je više od milijun T-mobile korisnika

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Iako su bili izloženi osobni podaci za više od milijun korisnika, T-Mobile je brzo otkrio situaciju. Američki telekom T-Mobile potvrđuje da je pretrpio napad u kojem je “zlonamjerni akter” uspio prikupiti osobne podatke više od milijun korisnika njihove mreže, prenosi MSN. 


Srećom, nisu izloženi financijski podaci ili podatci o lozinkama, a kompanija je o svemu upozorila pogođene korisnike. Napadač uspio je nabaviti imena, adrese za naplatu, telefonske brojeve, brojeve računa i planove tarifa te mogućnosti koje su kupili korisnici pretplatnici kompanije T-Mobile. 


„Naš cybersecurity tim je otkrio i zatvorio zlonamjerni neovlašteni pristup nekim informacijama vezanim za vaš T-Mobile unaprijed plaćeni bežični račun. Situaciju smo odmah prijavili vlastima. Nije uključen nijedan vaš financijski podatak (uključujući podatke o kreditnoj kartici) i brojevi socijalnog osiguranja, a nije ugrožena niti jedna lozinka”, objavila je kompanija korisnicima.
Iako su bili izloženi osobni podaci za više od milijun korisnika, T-Mobile je brzo otkrio situaciju. No, njihova je obavijest o tome pružila vrlo malo informacija o tome što se doista dogodilo. 


TechCrunch je od predstavnika tvrtke zatražio da više informacija o slučaju za kojeg su izjavili da je pogođeno “manje od 1,5 posto” korisnika.


Sama povreda podataka otkrivena je početkom studenog i prema riječima predstavnika, “odmah” je riješena.


Ukradeni podatci nisu dovoljni za napadanje drugih korisničkih računa korisnika jer nisu otkrivene lozinke. Iako, hakeri su mogli pokušati ukrasti njihov identitet ili preuzeti njihove račune. Korisnici T-Mobile kojima su izloženi osobni podaci, također bi trebali promijeniti svoje lozinke za svaki slučaj, zaključuje MSN.