Mjere opreza

Zaposlenicima popularne društvene mreže diljem svijeta naređeno da rade od kuće zbog koronavirusa

P. N.

FOTO/Pxfuel

FOTO/Pxfuel

Do sada je zaraženo više od devedeset tisuća ljudi, a preminulo ih je više od tri tisućeZaposlenicima Twittera diljem svijeta, naloženo je da posao obavljaju od kuće da bi pomogli u zaustavljanju nove epidemije koronavirusa, prenosi Techxplore.


Epidemija se proširila diljem svijeta nakon što je prvotno krenula iz Kine krajem prošle godine. Do sada je zaraženo više od devedeset tisuća ljudi, a preminulo ih je više od tri tisuće. Ovakve brojke su izmamile i ograničenja putovanja.


Twitterova odluka kojom je zamolio djelatnike da izbjegavaju urede, nalikuje sličnim zahtjevima od strane vlada u mjestima gdje je veća brojka zaraženih. 
“Svim djelatnicima snažno preporučujemo da, ako su u mogućnosti, rade od kuće. Naš je cilj smanjiti mogućnosti širenja COVD-19 koronavirusa kod nas i svijetu oko nas”, kazala je direktorica ljudskih resursa, Jennifer Christie.


Rad od kuće obvezan je za sve djelatnike kompanije smještene u Južnoj Koreji, Hong Kongu i Japanu. Južna Korea bilježi gotovo pet tisuća potvrđenih slučajeva zaraze što je najveća brojka izvan Kine. Japanska je vlada urgirala zatvaranje škola diljem zemlje i svojim djelatnicima dala dozvolu za udaljeni rad.


Većina državnih službenika u Hong Kongu se vratila na posao u ponedjeljak nakon što su mjesec dana radili od kuće. Twitter je još prošlog tjedna najavio i suspenziju poslovnih putovanja i događaja koji nisu “od velike važnosti”.