Čišćenje mobitela

Whatsapp uvodi novu opciju „nestajućih poruka“

T.I.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kako bi se izbjeglo nepotrebno gomilanje poruka i ručno brisanje, ova opcija nudi mogućnost da njenim uključivanjem poruke nestanu same nakon sedam danaKomunicirate porukama s mnogo ljudi, fotografije i filmići koje u porukama stižu zatrpavaju vam memoriju i usporavaju mobitel, a nemate ili vam se ne da brisati poruku po poruku u beskrajnom nizu kontakata? Što se tiče Whatsappa, ovaj problem bi mogao biti riješen. Najpopularnija aplikacija na svijetu za slanje poruka, preko koje dnevno prođe preko 100 milijardi (!) poruka dnevno, ima rješenje.


Nova funkcija zove se „disappearing massages“ ili „nestajuće poruke“. Uputstvo za aktiviranje već postoji na Whatsapp stranici, no funkcija (barem kod nas u hrvatskoj verziji) još nije dostupna, ali navodno će biti do sredine ovog mjeseca. Dakle, ako komunikacija s nekom osobom ili u grupi nema trajnu vrijednost, jednostavno se uđe u profil kontakta (ili ako ste administrator grupe), potrebno je kliknuti na ime gdje će se pokazati „disappearing massages“. Ukoliko se pritisne „on“ funkcija je uključena i priča se sastoji u tome da će poruke s tako označenim kontaktima nestati same nakon isteka 7 dana. Za svaki slučaj, pored kontakta će biti mali znak sata da upozori korisnika da će poruke biti izbrisane.


„Nestajuće poruke“ ne brišu staru komunikaciju, nego samo onu od datuma kad je ova značajka uključena.
“Uzeli smo vremenski razmak od sedam dana jer mislimo da će to korisnicima s jedne strane biti osigurač da će poruke na kraju nestati, a ostavlja vremena da ne zaborave što su s kime komunicirali“, poručili su iz Whatsappa ovom prilikom. Smatraju da će ova funkcija biti osobito korisna u korištenju Whatsappa kao platforme za online kupovanje. Kad se lista ponuđača za određeni proizvod nagomila, korisnik se kasnije neće morati gnjaviti s ručnim brisanjem. Poruke će jednostavno nestati nakon 7 dana.